10. detsember 1995 kell 22:00

Laagna poe rendilepingu sõlmimine on veninud

Laagna poe projektijuhi Sven Honga sõnul on nad umbes viie miljoni krooni suuruse laenutaotlusega pöördunud mitmesse panka, kuid seni pole laenu võimaldatud.

Nädal tagasi märkis Honga, et juhul kui laenu ei saada, võidab konkursi suurema investeeringu pakkunud firma. Kui laenu saadakse, võidab firma, kes pakkus küll vähem investeeringuid, kuid kellel oli parem äriplaan. Laenu taotleb TL Investeeringu AS tööstuskaupade osakonna renoveerimiseks.

Rendikonkursil osalesid Konsum ja hulgifirma Smarten tütarfirma U-Kauplemise AS. U-Kauplemise projektijuhi Sven Mansbergi sõnul on nendeni jõudnud andmete põhjal nende firma rendikonkursi võitja.

Konsumi konsultandile Kalvi Sepale teadaoleva informatsiooni põhjal on TL Investeeringutel pangalaenu saamise raskustest tingituna plaan toidukaupade osakond maha müüa, et saadav raha ülejäänud kauplusesse investeerida. Kaupluse üldpind on 5000 ruutmeetrit, sellest moodustab toidukaupade osakond viiendiku.

Sepp tõdes, et ei ole kindel, kas Konsum, juhul kui kauplusepind läheb müüki, on sellest üldse huvitatud. Kuigi Sepp pidas Laagna kauplust perspektiivikaks, ei oleks tema sõnul kauplusepinna ostmisel mõtet kulutada mingil juhul üle kuue miljoni krooni. Rendikonkursile esitatud äriplaani kohaselt pakkus Konsum investeeringuna 2,5 miljonit krooni, U-Kauplemise AS üle nelja miljoni krooni.

U-Kauplemise ASi äriplaani kohaselt peaks kaupluse käive esimestel kuudel ulatuma nelja miljoni kroonini, edaspidi peaks see suurenema. Rendikonkursi võitja pidi kaupluse rendile saama kümneks aastaks.

Hetkel kuum