10. detsember 1995 kell 22:00

Lihakombinaadi uus pankrotihaldur ei kavatse tingida

«Kui vaja, võin ettevõtet müüa kasvõi kevadeni, alla kahe miljoni kroonise pakkumuse ei hakka ma kellegagi läbirääkimisi pidama,» ütles Kuut. Tema sõnul ei kavatse ta kaasa minna mängudega, mida ärimaailm mängib, ning kui senised ostusoovijad oma pakkumust ei suurenda, võib ta läbirääkimisi alustada kellegi teisega.

Äripäeva andmeil pidas eelmine pankrotihaldur Enno Palumets läbirääkimisi Valter Koltsiniga, Pärnu kooperatiiviga Ranna ning Tallinna ärimeestest koosneva huvigrupiga, kelle pakkumused olid alla kahe miljoni krooni.

Kuudi sõnul tuleks lihatööstuse kompleks ning samal territooriumil asuv ehitusjärgus olev tootmishoone müüa eraldi koos võimsa katlamajaga. Uue hoone tootmispind on Kuudi väitel mitusada ruutmeetrit ning sinna juurde kuulub ka mitu bürooruumi. «Ma arvan, et ei juhtu midagi, kui lihatööstus ostab kütte teiselt ettevõttelt,» märkis ta. «See aitaks aga lammutada Paide linna senise katlamaja monopoolset seisundit.»

Kauaaegne Rakvere lihakombinaadi direktor Olev Rohumäe, kes osaleb Paide lihakombinaadi erastamises koos Valter Koltsiniga, väitis, et neil on palutud teha pakkumus ning tasuda kohe 20% ostusummast. «Pankrotihaldur ütles meile, et 15. detsembril tehakse teatavaks, kelle pakkumus võitis, ning võitja peab kogu ostusumma tasuma samal päeval,» möönis ta.

Hele Kuut sõnas, et ta ootab ära 15. detsembriks laekunud pakkumuste tulemused ning kui need ei rahulda, asub ta otsima uusi soovijaid.

Hetkel kuum