• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raadi lennuvälja ootab tasuvusuuring

  Üks võimalus oleks rajada Raadile tollivaba transiitlennuväli.
  «See nõuab riiklikku otsustamist ja ilma eeluuringuteta, mis hõlmab projekti tasuvust, lennuvõimalusi ja muud, pole mõtet hakata transiitlennuvälja rajama,» selgitas üks seminari organiseerija, ASi ARC Projekt juhatuse esimees Olev Suuder. «Võib ju ehitada laod valmis ja korda teha lennuraja, aga siis kerkib küsimus, mida lennutada ja kuhu lennutada.»
  Endist Raadi sõjaväelennuvälja haldava ASi Tartu Raadi Lennujaam tegevdirektori Andrus Kilgi sõnul võib tõsine uurimus maksma minna ligikaudu paar miljonit krooni.
  Sellise suuremahulise eeluurimistööga ei saa hakkama ei Tartu linn ega Eesti riik üksinda, selleks on vaja kaasata ka rahvusvahelisi investeeringuid.
  «Tartul on plaanis astuda Euroopa Liidu raames tegutseva sihtprogrammi Demilitarised-Network liikmeks, et pääseda lähemale informatsioonile ja rahastamisallikatele,» ütles Olev Suuder. «Raha hakkab aga liikuma alles siis, kui Tartu linnavalitsus suudab kiiresti tegutseda ja selgelt väljendada oma soovi saada Demilitarised-Networki liikmeks.»
  Andrus Kilgi sõnul on AS Tartu Raadi Lennuväli püüdnud leida finantseerimisallikaid ka otsekontaktide kaudu.
  «Kuigi seminarist osavõtjad meie töös vigu ei leidnud, olid nad otsekontaktide suhtes siiski pessimistlikult meelestatud,» lisas Kilgi.
  «Kui riik loobub tollivaba transiitlennuvälja ideest, tuleb Raadil asuva militaarterritooriumi jaoks leida mingi muu rakendus,» leidis Olev Suuder. «Näiteks võib kasutada endist Raadi sõjaväelennuvälja kohaliku tähtsusega lennuväljana või kasutada kolmekilomeetrist maandumisrada põhjasuunalise magistraalteena.»
  «Me pole veel endale teadvustanud, milline kasutussuund on meile kõige kättesaadavam,» tunnistas Suuder.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.