19. detsember 1995 kell 22:00

Erak ehitab Õismäele kaubanduskeskuse

Saja miljoni kroonine kaubanduskeskuse projekt, mis on seisnud veidi üle aasta, võiks parimal juhul valmida kahe aasta pärast. «Plaanisime Rannamõisa teele ärikeskuse teha juba siis, kui ostsime Tallinna ehitusteeninduse valitsuse,» rääkis Erak Grupi juhatuse esimees Raul Boberg.

«14 kuud kestnud ootamine peaks nüüd lähiajal jõudma hoonestusõiguse lepingu sõlmimiseni,» lausus Boberg. «Siis tuleks kiiresti alustada projekteerimistöid ning läbirääkimisi võimalike investeerijatega.» Võimalike investeerijatena nimetas Boberg Soome mööblikontserni Isku ja Balti fondi.

«Oleme mõelnud seda kinnisvarafirmana, mille iga ruutmeeter on nagu üks aktsia, mida saaksime müüa,» lisas Boberg.

«40 miljonit krooni peaks olema omakapital, mille jaoks tuleb leida investeerijad ja osanikud, ning ülejäänud tuleks kas krediidi, pangalaenu või mõne suurema fondi poolt,» jätkas Boberg. «See pind, mis on osalusega ostetud, on vabalt kaubeldav.»

Hobuserauakujulise kaubanduskeskuse planeeritud kasulik pind on 12 000 m², millel võiks kahel korrusel paikneda restoranid, kauplused, selvehall, pangad ja teised teenindusasutused. Suur müügipind on esialgu planeeritud Isku mööblikauplusele ja ehitusmaterjalide müüjatele. «Ära võiks märkida veel 300kohalist autoparklat, katusealust tänavat, klaaskupliga restorani ja mcdrive-tüüpi hamburgerirestorani,» lisas Boberg.

Hetkel kuum