4. jaanuar 1996 kell 22:00

Tõnu Leppiku ostuõigus tühistati

Linnavolikogu tühistas 28. detsembril toimunud istungil 1995. aasta kevadel Kase 68 asuva pimedate ja kurtide pansionaadi müügiks korraldatud konkursi tulemused linnavarade ameti sellekohase taotluse kohaselt. T. L. Investeeringu ASi nõukogu esimehe Tõnu Leppiku sõnul nõuab hoonemürakas suurt kapitalipaigutust, mistõttu ilma täpse finantsskeemi olemasoluta ei ole mõtet kallist ehitist osta.

«Linnavalitsus kiirustas tulemuste tühistamisega liigselt,» väitis Leppik. «Just praegu on meil koostöös Moskva partneritega valmimas finantsskeem, mis üldjoontes näeb ette korteritega elamu rajamist.» Leppiku ütluse kohaselt läheb ehituse lõpuleviimine koos viimistlusega maksma vähemalt 52--53 miljonit krooni.

Tallinna linnavarade ameti vara müügi osakonna juhataja Elju Valdre lausus, et hoone edasine saatus sõltub volikogu linnavara komisjoni soovitusest. «Kui nad leiavad, et seda saab müüa teistele konkursil osalejatele, siis me teeme seda,» märkis Valdre. «Mina ise pooldan uut avaliku enampakkumise korras ning osavõtumaksuga korraldatavat konkurssi.»

Tõnu Leppik lausus, et kui tuleb uus konkurss ja selleks ajaks on firmal hoone valmisehitamise finantsskeem lõplikult olemas, võib T.L. Investeeringu AS teha ka uue pakkumuse.

Hetkel kuum