16. jaanuar 1996 kell 22:00

Virumaa Kommertspanga omakapital on selgusetu

«Siin on erandlik olukord, kuna liidetakse 4 panga bilansse. Niisuguse konsolideerumise käigus võib leiduda summasid, mis võivad osutuda liidetavate bilansside mehaanilistest summadest suuremaks või väiksemaks. Need võivad hakata muutuma selle järgi, kui kaugel on bilansside konsolideerumine,» ütles Kaja Kell Eesti Pangast.

Kell lisas, et liitunud pankade bilansiosiste auditeerimine on praegu veel pooleli ja lõplikud bilansidei selgu enne I kvartali lõppu.

Virumaa Kommertspanga pearaamatupidaja Tiina Möllits põhjendab arusaamatust Keila Panga ja Maapanga omavahelistest aktsiakapitali bilansisiseste liikumistega, mille tagajärjel pankade koondbilansis väheneb aktsiakapital.

«Tõenäoliselt on Eesti Pank arvestanud omakapitali pankade puhastatud bilansside alusel, mille seisu ei ole Virumaa Kommertspank veel avalikkuse ette toonud. ÄP

Hetkel kuum