27. veebruar 1996 kell 22:00

Soros avastas Skandinaavia

USA dollar oli teisipäevastel Euroopa turgudel Jaapani jeeni suhtes veidi nõrgem, sest Jaapani Panga puudumine turult meelitas diilereid suruma dollarit alla 104 jeeni piiri. Kartus võimaliku USA Föderaalreservi interventsiooni ees hoidis dollarit ega lasknud tal madalamale langeda.

Saksa marga suhtes oli dollar esmaspäevaga võrreldes tugevam, liikudes vahemikus 1,448--1,454 marka. Dollari kurss oli teisipäeva pärastlõunal 1,453 Saksa marga ja 104,45 Jaapani jeeni kandis, makstes seega ca 11,62 Eesti krooni.

Turud olid ettevaatlikud enne USA jaanuarikuu tootjahindade ja jaemüüginäitajate avaldamist. Jaemüük langes jaanuaris detsembriga võrreldes 0,3%, mis oli natuke väiksem langus, kui turgudel prognoositud 0,4%. Tootjahinnad kerkisid USAs jaanuaris detsembriga võrreldes 0,3% ehk vähem, kui turgudel prognoositud 0,5%.

Soome mark liikus teisipäeval Euroopas stabiilsena vahemikus 2,575--2,580 Eesti krooni. Soome Panga keskpäevased ametlikud noteeringud olid 4,4993 FIM/USD, 3,1045 FIM/DEM ja 0,6702 FIM/SEK. Soome Panga valuutareserv vähenes möödunud nädalal 5,39 miljoni marga võrra, olles möödunud reede seisuga 43,6 miljardit marka.

George Soros tegi möödunud nädalal spekulatiivsetel eesmärkidel ulatuslikke investeeringuid Rootsi krooni, kirjutas teisipäevane Dagens Industri. DI teatel ostis Soros kroone New Yorgis ja investeeris raha Rootsi valitsuse võlakirjadesse. Neljapäeval alandas Rootsi keskpank üllatuslikult intressimäärasid. DI info kohaselt osteti osa võlakirju vaid mõni minut enne intressimäärade otsuse teatavaks tegemist. DI arvutuste kohaselt küünib Sorosi kasum saja miljoni Rootsi kroonini, kui ta investeeris kolm miljardit krooni, nii nagu turgudel arvatakse. Rootsi kroon tugevnes eile, kerkides 1,735 Eesti kroonini. Helsingin Sanomate teatel spekuleeris Soros 7. veebruaril ka Soome marga vastu, pärast mida hakkas mark nõrgenema.

Kullauntsi hind kukkus eile 398,00 dollarini, hõbedaunts maksis 398,15 dollarit.

Moskvas kukkus eile rubla 22 punkti, dollar maksis 4815 rubla.

Hetkel kuum