18. aprill 1996 kell 22:00

Dudkin muutis kaitsetaktikat

Tartu kommertspanga likvideerimiskomisjoni liikme Gunnar Dudkini kaitsja vandeadvokaat Üllar Talviste esitas riigikohtule kassatsioonikaebuse, muutes varasemat kaitsekontseptsiooni.

Talviste sõnul lähenes ta kassatsioonikaebuses asjale teisiti. «Rõhusin sellele, et Dudkin andis Podrjat?ikovilt saadud raha üle kolmandatele isikutele -- ASile Forward ja ASile HTM Investment --, kes olid ühtlasi ka TKP võlausaldajad ehk kreeditorid,» rääkis Talvise. «Kogu aeg on küsimus olnud selles, kas raha saajad olid õigel ajal vormistanud Podrjat?ikovi laenu ostu-müügilepingu. On võrreldud raha faktilist laekumist ja lepingute sõlmimise kuupäeva.»

Ringkonnakohtust kinnitati, et toimik on koos kassatsioonikaebusega nende käes ning jõuab riigikohtu loakogusse järgmise nädala algul.

Kui Tartu ringkonnakohtu kriminaalkolleegium luges 12. märtsil ette kriminaalasjas resolutiivosa, mõisteti Dudkin Talviste mäletamist mööda süüdi kahe paragrahvi järgi. «Hiljem, kui kuulutati välja lõplik otsus, oli üks paragrahv ära kadunud,» meenutas Talviste.

«Kassatsioonikaebuses ei võtnud ma seda asjaolu kaebuse aluseks, kuid olen selle fakti väga selgelt välja öelnud,» lisas Talviste.

Tartu ringkonnakohus mõistis Dudkinile kolmeaastase vabadusekaotuse poolkinnises vanglas. Tartu linnakohus oli viis kuud varem määranud nelja-aastase vabadusekaotuse tingimisi. ÄP

Hetkel kuum