22. aprill 1996 kell 22:00

ERA Pank reinvesteerib kogu kasumi

«ERA Pangale tegi sellel aastal esimest korda auditi rahvusvaheliselt tunnustatud audiitorfirma KPMG Estonia, mille tulemusena avarduvad pangale suuremad võimalused rahvusvaheliste krediidiliinide saamiseks,» ütles Bergmann.

Ta lisas, et panga 1994. aasta aruanne auditeeriti kohalike audiitorite Enn Leppiku ja Evald Veldmannipoolt.

ERA Pank peab Bergmanni sõnul krediidiliinide avamise suhtes läbirääkimisi Saksamaal ja Austrias, kuid ka teiste välisriikide partnerpankadega.

Bergmann teatas, et panga aktsionäride üldkoosolekul kinnitati ERA Panga uus põhikiri, mis vastab äriseadustikule ja Eesti Panga esitatud nõuetele. «See puudutab redaktsioonilisi muudatusi, mis käsitlevad panga tegevust,» märkis Bergmann.

«Näiteks ei saa ettevõttet kanda äriregistrisse enne, kui ei ole läbi viidud rahvusvahelist auditit,» ütles Pro Investi pressisekretär Ebba Rääts.

KPMG Estonia audiitorite Andres Roodi ja Ilona Saari järeldusotsus panga majandusaasta aruande kohta oli ilma oluliste märkusteta. ERA Panga bilansimaht oli 1995. aastal 250,3 miljonit krooni. Veebruaris panga bilansimaht 249,7 miljonit, mis on suuruselt 11. pank Eestis.

ERA Panga aktsionärid on AS Pro Invest, P. I. Investementberatungs GmbH, AS Polaris Vara, AS Polaris Elu ning AS ITC.

Hetkel kuum