6. mai 1996 kell 22:00

Hulgimüüjad tahavad ühineda

Praegu tegutsevad eraldi jaekaubanduse liit ja toiduainete hulgikaubanduse liit, lisaks on mitmed regionaalsed kaubandusettevõtete ühendused, rääkis Ermo. Ta lisas, et täpsemalt on struktuuride ühendamisest vara rääkida, kuna tegevuspõhimõtted määratletakse alles pärast hulgimüüjate liidu heakskiitvat otsust.

Ermo sõnul oli eelmine aasta hulgimüüjate liidu liikmetele edukas, kuna nende osa Eesti hulgimüügi kogukäibest kasvas 25 protsendist 1994. aastal 31 protsendini 1995. aastal.

Liidu liikmete osatähtsus Eesti hulgikaubanduses suureneb Ermo sõnul osalt seetõttu, et hiljuti ühines liiduga Eesti suurim hulgifirma ETK Hulgi ning samuti seetõttu, et liitu on koondunud just suuremad Eesti hulgimüügifirmad. Üldse oli toiduainete hulgimüügikäive Eestis mullu 5,5 miljardit krooni.

Hetkel kuum