12. mai 1996 kell 22:00

Eestlased käivad Lätimaal kaebamas

Tõepoolest. Sellest pole veel palju aega möödas, kui keskerakonna esimees Edgar Savisaar tümitas Läti ajalehtedes Eesti panku ja ajakirjandust. Savisaare poolt antud eeskuju oli nakkav, sest riigiprokurör Indrek Meelak on samuti oma muremõtetega lõunanaabrite leheveergudele jõudnud. Savisaare ja Meelaku enesekindlus on muidugi erinev. Kui Savisaarel jätkus ka pärast kriitikatormi julgust kinnitada, et ta tõepoolest mõtles nii, nagu kirjutas, siis Meelak ajas oma intervjuus öeldu kiiresti läti ajakirjaniku süüks.

Lätlastele omakorda on nende lehtedes kaeblevad eestlased kasulikud. Juba kasvõi selleks, et purustada Eesti kui ülieduka riigi maine. Jääb vaid loota, et Eesti ettevõtete üha kasvav majandustegevus Lätis siinsete avaldamisvaevas vaakuvate prominentide askeldamisest kahju ei kannaks. Siit soovitus poliitikule: võitle oma õiguste eest enda, mitte naabri kodus.

Hetkel kuum