• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ETK Vikerot ootab ikkagi pankrot

  Eile otsustas ASi ETK Vikero likvideerimiskomisjon esitada Pärnu linnakohtule hagi ETK Vikero pankroti väljakuulutamiseks, teatas likvideerimiskomisjoni esimees Peeter Puskai.
  ETK majandusarenguosakonna juhatajana töötav Peeter Puskai lausus, et pankrotihagi esitatakse viiviste peatamiseks. Eelmisel nädalal rääkis Puskai, et pankrotihagi esitamisest võib päästa Pärnus asuva tootmishoone müümine. Läbirääkimised potentsiaalse ostjaga nurjusid aga Puskai sõnul Vikeroga seotud kohtuasjade tõttu.
  Küsimusele, kas pankroti korras on võimalik veel osa võlanõudeid rahuldada, vastas Puskai, et ei soovi enam mingeid prognoose teha, kuna likvideerimine on kestnud juba üle aasta.
  Seni on õnnestunud müüa endise mööblivabriku Pärnus asunud kontorihoone, mille eest saadud rahaga on ära makstud 200 000 kr võlgu.
  Vikero võlad on ligikaudu 5 mln kr. Suuremad võlausaldajad on Vikero omanik ETK 2,5 mln ja Pärnu maksuamet miljoni krooniga.
  Esmakordselt kuulutas Pärnu linnakohus Vikero pankroti välja mullu oktoobris, kuid Tallinna ringkonnakohus tühistas ETK apellatsioonikaebuse põhjal pankrotiotsuse. ETK lootis Vikero võlanõuded rahuldada ettevõtte likvideerimise teel.
  Mõne kuu eest esitas Pärnu maksuamet riigikohtule kassatsioonikaebuse Tallinna ringkonnakohtu otsuse peale, seni pole riigikogu lubakogult asja menetlusse arvamise teadet saanud. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.