4. juuni 1996 kell 22:00

Estiko sai SPARi ainuesindajaks Eestis

«Leping on meil SPARi peakorteriga Amsterdamis sõlmitud kolmeks aastaks, mis on sisuliselt katseaeg,» märkis Estiko juhatuse esimees Kalju Hellenurm. Ta lisas, et pärast 1999. aasta kevadet muutub Estiko leping SPARiga tähtajatuks, kui Eesti pool peab kinni lepingutingimustest.

Leping näeb ette, et kolme aasta jooksul peab Eestis olema 12 SPARi logo ja ideoloogiat kandvat kauplust. Neil on oma ühtne kujundus ja ruumilahendus, erilist tähelepanu pööratakse puuviljakaubandusele.

Reeglina ei müüda SPARi poodides alkoholi, kuid Eestile tehti pärast pikemaid arupidamisi ja siinset eripära arvestades erand.

Martti Tiidelepa sõnul on alanud läbirääkimised mõnede kauplustega Eestis, kes sooviksid ketiga ühineda. «Eestis on sadakond kauplust, mille kuukäive ületab miljon krooni ja eeskätt tunneme huvi just selliste kaupluste SPAR-ketti liitumise vastu,» ütles Tiidelepp.

Kaubaketti SPAR kuulub ligi 20 000 kauplust 27 riigis. Mullune jaemüügimaht oli SPAR-ketil 346 ja hulgimüügimaht 356 miljardit Eesti krooni. Süsteemis töötab 190 000 inimest.

Tiidelepa sõnul on SPAR võimsalt esindatud eeskätt Kesk-Euroopas, aga ka Jaapanis, Lõuna-Koreas, Austraalias ja LAVis.

Estiko liitus SPAR-ketiga kaks kuud tagasi.

Hetkel kuum