• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estiko sai SPARi ainuesindajaks Eestis

  «Leping on meil SPARi peakorteriga Amsterdamis sõlmitud kolmeks aastaks, mis on sisuliselt katseaeg,» märkis Estiko juhatuse esimees Kalju Hellenurm. Ta lisas, et pärast 1999. aasta kevadet muutub Estiko leping SPARiga tähtajatuks, kui Eesti pool peab kinni lepingutingimustest.
  Leping näeb ette, et kolme aasta jooksul peab Eestis olema 12 SPARi logo ja ideoloogiat kandvat kauplust. Neil on oma ühtne kujundus ja ruumilahendus, erilist tähelepanu pööratakse puuviljakaubandusele.
  Reeglina ei müüda SPARi poodides alkoholi, kuid Eestile tehti pärast pikemaid arupidamisi ja siinset eripära arvestades erand.
  Martti Tiidelepa sõnul on alanud läbirääkimised mõnede kauplustega Eestis, kes sooviksid ketiga ühineda. «Eestis on sadakond kauplust, mille kuukäive ületab miljon krooni ja eeskätt tunneme huvi just selliste kaupluste SPAR-ketti liitumise vastu,» ütles Tiidelepp.
  Kaubaketti SPAR kuulub ligi 20 000 kauplust 27 riigis. Mullune jaemüügimaht oli SPAR-ketil 346 ja hulgimüügimaht 356 miljardit Eesti krooni. Süsteemis töötab 190 000 inimest.
  Tiidelepa sõnul on SPAR võimsalt esindatud eeskätt Kesk-Euroopas, aga ka Jaapanis, Lõuna-Koreas, Austraalias ja LAVis.
  Estiko liitus SPAR-ketiga kaks kuud tagasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.