5. juuni 1996 kell 22:00

Termoil omavolitses

Kuni kütus vastu võeti ja hoiustati, seadust ei rikutud, kuid seda kütust poleks väljastada tohtinud, märkis Hink. Täna on selge, et Termoili juhtkond jättis täitmata tolli ettekirjutused, lisas ta. Esoili juhatuse erakorraline koosolek arutab, kuidas vältida sellist võimalust tulevikus, ütles Hink.

Eelmisel kolmapäeval sulges tolliamet Termoili kütuseterminaali ja pitseeris mahutid. Tolliamet süüdistas Termoili juhtkonda üle saja vagunitäie maksustamata kütuse müügi abistamises. Kütuse tõi Eestisse AS Parevek, kes müüs selle teel terminaali ASile Vegelar.

Pärast kütuse saabumist Termoili tegi tolliamet taotluse, et terminaali juhtkond teataks kõigist ASile Parevek kuulunud kütuse liikumistest.

Faks Ülemiste tollipunktist tuli reede õhtul kell seitse, ütles Termoili asedirektor Nail Sibagatulin. Tema sõnul avastasid Termoili töötajad faksi alles pärast nädalavahetust esmaspäeva hommikul. Kütust hakati välja andma aga juba reede hommikul.

Meie terminaalis polnud Pareveki kütust, see kuulus hoopis Vegelarile, lausus Sibagatulin.

Hetkel kuum