25. juuni 1996 kell 22:00

Hoiupank ehitab Astlanda

Hoiupanga administratsioonidivisjoni direktori Aimar Jugaste sõnul valis pank Astlanda krundi seetõttu, et krundi haldaja, SRV Kinnisvara pakutud hind oli mõistlik. Samas ei soovinud Jugaste ega SRV Kinnisvara tegevdirektor Alvar Ild hoone maksumust avaldada.

«Küll me kunagi ütleme, praegu on see veel toores,» lausus Ild.

Aimar Jugaste rääkis, et Hoiupank plaanib järgmise aasta lõpul valmivasse peahoonesse ümber kolida kõik pangastruktuurid, mis asuvad praegu viies erinevas kohas. Seitsmekorruselises büroohoones on ette nähtud töökohad 290 Hoiupanga töötajale, osades ruumides hakkavad paiknema panga tütarettevõtted.

10 000 m² suuruse üldpinnaga büroohoone projekteerimistöid hakkab teostama arhitektuuribüroo Kalle Rõõmus, ehituse peatöövõtja on SRV International.

Alvar Ildi sõnul ehitatakse pangahoone raudbetoonkarkassiga ja püstitatakse vaiadele. Erinevalt Hansapangast soovib Hoiupank oma peakontorisse avatavaid aknaid.

Aimar Jugaste väitel jääb ka pärast uue hoone valmimist Tallinnas Raekoja platsil asuvas Hoiupanga kontoris alles kassasaal. Kinnisvarahindade tõustes kavatseb Hoiupank Raekoja platsil asuva maja tulevikus maha müüa.

Alvar Ild ütles, et sellel nädalal peaks selguma ka samale krundile rajatava kuuesaja kohaga parklahoone finantseerimine. Tema sõnul on SRV-l olemas omafinantseerimise kava ja rahastamise vastu on huvi tundnud ka paar suurfirmat.

Aimar Jugaste sõnul on ka Hoiupangale parkimismaja ehitamine kasulik, kuna seda hakkavad kasutama panga kliendid.

Astlanda ärikeskuse rajamise esimesel etapil on ette nähtud ehitada büroohoone ja parkimismaja, teisel etapil on kavas püstitada 20korruselise kõrghoone, millest peab saama hotell.

SRV soovib nii pangahoone kui parkimismaja dokumentatsioonid saada valmis hiljemalt augustis, et taotleda ehitusluba. Samas kuus peaksid Alvar Ildi sõnul algama ka ehitustööd.

Hetkel kuum