Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EA uus peadirektor on taanlane

  Peterson kinnitas, et lahkub augusti alguses ametist. Ta ei soovinud nimetada uut töökohta, kuid ei välistanud, et see võib olla seotud lennundusega.
  Peterson ütles, et tema andmetel saab uueks EA peadirektoriks esialgu keegi Maersk Airi töötajatest. «Hiljem koolitatakse välja kohalik inimene ja vahetatakse uuesti ära,» lisas Peterson.
  EA erastanud Maersk Airi ja Balti Cresco Investeeringute ASi esindaja Toomas Leis, keda samuti on nähtud Petersoni võimaliku mantlipärijana, ei soovinud uue peadirektori küsimust kommenteerida. «Senine direktor on juuli lõpuni puhkusel ja ei oleks viisakas uuest inimesest rääkida,» sõnas ta.
  Petersoni sõnul töötavad Maersk Airi esindajad üleminekuperioodil koos EA praeguse juhtkonnaga.
  Skandinaavia lennukompanii SAS on loobumas Estonian Airilt maapealse teeninduse ostmisest, kinnitas Estonian Airi peadirektor Toomas Peterson. EA arendusnõuniku Erik Haavamäe sõnul tähendab see firmale aastas nelja miljoni krooni kaotust.
  Haavamäe ütles, et SASi osa maapealse teeninduse eelmise aasta käibest oli 38%. «Sama protsendi võib öelda ka SASi osa kohta teeninduse tulust,» täpsustas ta. Maapealse teeninduse käive moodustas EA eelmise aasta üldkäibest 10%.
  Toomas Leisi sõnul on see SASi reageering erastamisel kaotamisele. Leis ütles, et SASil on väga kulukas maapealset teenindust teistmoodi korraldada. «Nad peavad tõenäoliselt oma tehnika ja inimesed kohale tooma,» sõnas ta.
  Toomas Leisi kinnitusel on SAS juba ametlikult teatanud oma soovist edaspidi EA maapealset teenindust mitte kasutada. «Arvan siiski, et veel on võimalus läbirääkimisteks ja mingi normaalse kompromisslahenduse leidmiseks,» ütles Leis.
  Tallinna lennujaama turundusdirektori Priit Jõerüüdi sõnul suudab sama teenust pakkuda ka lennujaam. «Seni oleme teenindanud kaubalennukeid ja väiksemaid t?arterreise. Kui SAS meie poole pöördub, siis oleme valmis läbi rääkima,» sõnas Jõerüüt.
  Toomas Leisi sõnul sisaldab maapealne teenindus kõike, mis jääb lennuki maandumise ja uuesti õhku tõusmise vahele. «See tähendab lennukitrepi kasutamist, tankimist, inimeste registreerimist ning pakkide ja toidu lennukisse tõstmist,» loetles Leis.
  SASi esindus ei saanud küsimust kommenteerida, kuna esinduse senine direktor on ametist lahkunud ja uus direktor Peder Alming ei ole veel Tallinna saabunud.
 • Hetkel kuum
Lennujaam lennaku börsile
Tallinna Lennujaam on viimasel ajal saanud palju kriitikat, millest osa ei ole kindlasti asjakohane. Praeguse riigiettevõtte teeks äriliselt paindlikumaks selle erastamine börsi kaudu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna Lennujaam on viimasel ajal saanud palju kriitikat, millest osa ei ole kindlasti asjakohane. Praeguse riigiettevõtte teeks äriliselt paindlikumaks selle erastamine börsi kaudu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Balti börsid alustasid tõusuga kuuendat järjestikust nädalat
Balti koondindeks Baltic Benchmark tõusis täna 0,3%, alustades nii juba kuuendat nädalat ühtejutti plusspoolel.
Balti koondindeks Baltic Benchmark tõusis täna 0,3%, alustades nii juba kuuendat nädalat ühtejutti plusspoolel.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus: LHV avaldab tulemused, Türgi toibub šokist
Hommikuprogrammi külaline on LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kellega käime üle Tallinna börsi ühe lipulaeva värsked 2022. aasta neljanda kvartali ja 2022. aasta auditeerimata tulemused. Lisaks vaatame otsa päevakajalistele teemadele, mis puudutavad nii pangandussektorit kui majanduse üldist käekäiku.
Hommikuprogrammi külaline on LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kellega käime üle Tallinna börsi ühe lipulaeva värsked 2022. aasta neljanda kvartali ja 2022. aasta auditeerimata tulemused. Lisaks vaatame otsa päevakajalistele teemadele, mis puudutavad nii pangandussektorit kui majanduse üldist käekäiku.

Olulisemad uudised

Operailil läks veduriäri müügiplaan luhta: ostjate huvi osutus kasinaks
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.