• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alkoholi läbimüük vähenes poole võrra

  Kaubahalli tegevdirektori Pentti Nokelini sõnul on kahe kuu jooksul pärast sisseveopiirangute jõustumist alkoholi läbimüük kaupluses vähenenud ligi 50 protsenti. Kogu kaupluse läbimüük vähenes ligi 20 protsenti, lisas ta. Nokelini hinnangul on kaubahalli läbimüük pärast sisseveopiiranguid stabiliseerunud ja püsib lähiajal muutumatuna.
  Kaubahalli kõrval asuva kaupluse Lees tegevdirektori Katti Koitla sõnul töötab nende kauplus nulliligidase kasumiga. Kaupluse käive on vähenenud üle kahe korra, lisas ta.
  Mere puiesteel asuva kaupluse Liviko juhataja asetäitja kohusetäitja Toomas Kure ütlusel on poes alkoholi läbimüük vähenenud üle 30%. Välismaalaste osakaal kaupluse klientide hulgas on endiselt 50--70 protsendilt kukkunud 20-le, lausus ta. Kauplus kavatseb tulevikus spetsialiseeruda kohalike elanike teenindamisele, ütles Kurg. Sõltumata ASi Liviko saatusest jääb kauplus igal juhul püsima, lisas ta.
  Tallinna Kaubamaja ASi kaubandusjuht Andrus Ossipi sõnul vähenes alkoholi läbimüük nende kaupluses ligi 30 protsenti. Samuti prognoosib Ossip alkoholi ja toidukaupade müügimahu väikest vähenemist suvekuudel. «Linnas viibib inimesi küll rohkem, kuid oste tehakse vähem,» ütles ta. Kadunud on ära ka hüpped läbimüügis nädalalõppudel, lisas ta.
  Nii Katti Koitla kui Pentti Nokelini sõnul on nende kaupluste läbimüükidele laastavalt mõjunud ehitustööd, mille tõttu on suletud läbipääs Viru tänavalt Aia tänavale. Koitla sõnul on sisseveopiirangute ja Aia tänava sulgemise koosmõju viinud kaupluse kahjumieelsesse olukorda.
  Ehitustööd Aia tänava algul on kooskõlastatud linnavalitsusega, kes tänava sulgemisest põhjustatud kulutusi kaubahallile kompenseerima ei soostu, ütles Nokelin.
  Peamiselt läbimüügi vähenemisest tingituna on kaubahallil kavas koondada praegu kaupluses töötavatest 170 töötajast ligi 20, ütles Nokelin. «Käibe vähenemisel tuleb iga kuluallikat kärpida,» kommenteeris tegevdirektor.
  Kaupluste olukorra halvenemist näitavad ka Eesti konjunktuuriinstituudi küsitlused, mille järgi planeerib oma töötajate arvu vähendada Eesti iga viies kauplus. Finantsolukorra halvenemise põhjustasid võrreldes I kvartaliga suurenenud konkurents ja aeglustuv hindade tõus, selgub kaupluste vastustest.
  Nokelini sõnul on vähe lootust, et EL Soomelt alkoholipiirangute muutmist nõudma hakkab.
  Majandusspetsialistide hinnangul jääb Tallinnal alkoholi sisseveopiirangute tõttu saamata 1,3 mld kr aastas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Uus nädal algas Tallinna börsil langusega
Tallinna börs kaotas esmaspäeval 0,74%, samas kui Vilnius kerkis 0,44%, aga Riia langes 3,51%. Balti Benchmark indeks kahanes 0,33% võrra.
Tallinna börs kaotas esmaspäeval 0,74%, samas kui Vilnius kerkis 0,44%, aga Riia langes 3,51%. Balti Benchmark indeks kahanes 0,33% võrra.
Sõõrumaa leidis Patarei Merekindluse esimesele etapile rahastajad
Patarei Merekindluse hoonekompleksi arendaja US Real Estate esitas Tallinna linnaplaneerimise ametile taotluse ehitusloa väljastamiseks.
Patarei Merekindluse hoonekompleksi arendaja US Real Estate esitas Tallinna linnaplaneerimise ametile taotluse ehitusloa väljastamiseks.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.