7. juuli 1996 kell 22:00

Eesti Energia töötajaid vähemaks

Kroon märkis, et inimeste koondamisest saab rääkida siis, kui on selge, mismoodi ettevõtet restruktureeritakse või kuidas läheb Eesti Energia erastamine. «Praegu, mil need asjad konkreetselt selged ei ole, ei saa me ka mingit koondamist planeerida,» lausus Kroon. «Eesti Energia edasise saatuse suhtes käivad ministeeriumi tasandil läbirääkimised. Ei ole ka selge, milline on Eesti Energia näiteks kolme kuu pärast või milline ta siis ei ole.»

Eesti Energia andmeil oli käesoleva aasta alguses ettevõttes töötajate arv 10 208. Juunis oli töötajaid 9440.

Kroon selgitas, et töötajate arvu vähenemine esimesel poolaastal ei ole seotud mitte niivõrd koondamisega, vaid Eesti Energia koosseisust on lahkunud mitmed üksused, millest on saanud või saamas omaette firma.

Kroon nimetas viimati eraldunud Eesti Energia autobaasi ning ehitustrusti.

Eesti Energia mullune käive oli ligi 2,3 mld krooni. 1994. aasta käive oli aga 1,8 miljonit krooni.

USA elektrifirma NRG Energy, kes on huvitatud Eesti Energiasse kuni 250 miljoni dollari investeerimisest, on Äripäevale teadaolevalt oma eeluuringutes plaaninud töötajate arvu vähendamist just Eesti Energia peamajas Tallinnas.

Hetkel kuum