9. juuli 1996 kell 22:00

Kehva lukuga uks pole turvauks

Tabelis esitatud metallist tur-vauste hinna sees on enamasti soojustatud ja viimistletud uks koos vajalike ava mõõtmiste ja paigaldusega, samuti transport Tallinna piires. Osa firmasid on andnud täiskomplektse ukse hinna, kuhu on sisse arvatud ka luku ja silma hind. Samas võib pea igasse firmasse minna oma lukuga või osta need kohapealt. Spetsialistid hindavad kõige paremaks firmade Assa, Era, Boda ja Abloy lukke, hoiatavad aga kohalike paarisajakrooniste, samuti kehva südamikuga Itaalia ja Türgi lukkude eest. Korraliku lukusüsteemi hinnaks võib arvestada ca 1000--2000 krooni.

Üldjuhul on ukse lõplik välimus kliendi soovida -- kes tahab värvitud; kes puidu, kile või plastikuga kaetud ust.

Tabelis toodud keskmiste tähtaegade kõrval on mitmes firmas lisatasu eest võimalik ust tellida ka kiirkorras. Nii saab näiteks Tablois 15--20% lisasumma eest ka kahe-kolme päevaga. ÄP

Hetkel kuum