14. juuli 1996 kell 22:00

Dudkin palub presidendilt armu

«Sellisel kujul, nagu ma armuandmispalve koostasin, oli see mulle vastuvõetav,» selgitas Dudkin, kes mai lõpus riigikohtu otsuse järel jätta jõusse ringkonnakohtu määratud karistus, kinnitas ajakirjandusele, et ta ei hakka presidendilt armu paluma.

Dudkin möönis, et ta rõhus palves ka oma tervisele. Ta on praegu haiguslehel ega kanna vanglakaristust. Enne seda viibis Dudkin haiglas südameuuringutel.

«Lasin ennast uurida, sest võib-olla pole mul võimalik end kolm aastat uurida lasta ning vajalikku ravi määrata,» rääkis Dudkin. «Tulemas on komisjon, kes otsustab, kas määrata mulle invaliidsusgrupp.»

Dudkini esindaja vandeadvokaat Üllar Talviste ütles, et ta on teinud Tartu linnakohtule taotluse lükata kohtuotsuse täitmine edasi. Talviste kinnitusel ei hakka kohus taotlust arutama enne augusti keskpaika.

Talviste sõnul on riigikohtu otsuse kirjeldavas osas kirjas, et Dudkin pole ametiseisundit kuritarvitanud. Kohus leidis, et Soome ärimehelt Ivan Podrjat?ikovilt tagasi saadud Tartu Kommertspanga laen oli Dudkini õiguspärases valduses, väitis ta.

«Süüdimõistmise põhjus oli see, et Dudkin hoidis seda raha enda käes üle paari nädala, mis näitab tema tahtlust raha omastada,» lausus Talviste. «Samas oli Dudkinil volitus, mis kehtis aasta.»

Hetkel kuum