18. juuli 1996 kell 22:00

Elektri hind tõusis liiga vähe

Eelmises Äripäevas rõõmustab peaministri majandusnõunik Heido Vitsur selle üle, et inflatsioon on kontrolli all. Tarbijahinnaindeks kasvas juunis ainult 0,7 protsenti. Samas hurjutab ta ajakirjanikke, et nood olevat oma sünged ennustused THI hüppelisest kasvust seoses elektrihinna tõusuga suisa laest võtnud. Siinkohal tekkis Äripäeval küsimus, millistel põhjustel tõstis valitsus sel juhul elektri hinda eratarbijale ainult 39 sendilt 42 sendile, mitte 45 sendile, nagu pakkus valitsuse enese poolt moodustatud hinnakomisjon. Valitsuse tublid majandusanalüütikud pidanuks ju ette nägema, et THI sellest oluliselt ei suurene, samas aga oleks riigile kuuluv Eesti Energia teeninud lisaraha hädatarvilikeks investeeringuteks. Või on tegu siiski asjaoluga, et suurel hulgal elektrihinna tõusu üle otsustajatel on isiklik elamine elektriküttel ja pisut järsem hinnatõus löönuks lihtsalt kõvemini rahatasku pihta.

Hetkel kuum