• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa jõusöödatehas Elvasse

  Täielikult automatiseeritud jõusöödatehast pakkusid tartlastele Saksamaa, Taani ja Hollandi firmad.
  «Valisime sakslaste 4,4 miljonit krooni maksvad seadmed, sest sakslaste maksetähtaeg oli paindlikum,» selgitas Mati Pihlak. «Sakslased monteerivad ka hoone, sest eesti ehitajad pole suutelised seda odavamalt ehitama.»
  Moodsa jõusöödatehase tasuvusaeg on kolm aastat, lisaks omavahenditele võetakse Ühispangast laenu. Uue jõusöödatehase peamisteks tarbijateks peab Pihlak loomapidajaid Elvast 100 kilomeetri raadiuses.
  Uus tehas on Eesti põllumajanduse tippsaavutus, lausus Mati Pihlak. «Praegused Eesti jõusöödatehased on ette nähtud masstoodanguks,» rääkis ta. «Eesti loomapidaja vajab aga väikestes kogustes ülitäpselt doseeritud sööta, mis tagab tõhusa loomade juurdekasvu.»
  Tartu viljasalve eelmise aasta käive oli 61 mln krooni, tänavu 85 mln krooni. Tartu viljasalv sai mullu 600 000 krooni puhaskasumit. Kolmandat aastat tegutsevas ühistus on ligi 200 omanikku.
  Tartu viljasalv toodab jõusööta ja Eesti leivatööstusele rukkijahu, hoiustab riigireservi rukkijahu ning tegeleb vahendusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Disney toob Eestisse oma voogedastusteenuse
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.