• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intresse ei muudetud

  Neljapäeval oli rahaturgude põhitähelepanu suunatud Saksamaale, kus toimus liidupanga juhatuse istung.
  Oodati repomäära 5--15 punktilist alandamist, vastu ootusi otsustas aga Saksamaa liidupank jätta kesksed intressimäärad muutmata. Seega on diskontomäär endiselt 2,5% ja lombardimäär 4,5%. Samas teatati, et repomäär püsib 3,3% tasemel järgneva kahe nädala jooksul, ja et M3 rahapakkumise kasvuprognoos jääb endiselt 4,0--7,0% tasemele.
  USA dollar hakkas pärast seda kesksete valuutade suhtes nõrgenema, kukkudes ühe tunni jooksul 1,4723 Saksa margani. Pärast Ameerika turgude avanemist suutis dollar end veidi koguda, kerkides 1,48 marga vahetusse lähedusse. Dollari--Jaapani jeeni kurss kerkis üle 108,00 JPY/USD, Eesti krooni suhtes oli dollar tasemel 11,84.
  Soome mark püsis tasemel 2,631 EEK/FIM.
  Rootsi kroon tugevnes dollari suhtes 3,0 ööri võrra ja nõrgenes paari ööri võrra Saksa marga suhtes, õhtune kurss oli 1,808 EEK/SEK.
  Kulla hind oli neljapäeval stabiilne vahemikus 385,00/55 USD/oz.
  Moskva pankadevahelise valuutabörsi oksjonil Vene rubla kurss ei muutunud ja dollar maksis endiselt 5176 rubla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.