1. august 1996 kell 22:00

Mercedes hakkab mahtuniversali tootma

mootor: 2295 cm³,

pikkus: 3678 mm

laius: 1594 mm

kõrgus: 1380 mm

pagasiruum: 580--4500 l

kohtade arv: 7

Eestis peamiselt luksusautode tootjana kuulusust võitnud Saksamaa autotootja Mercedes-Benz on viimase poolteise aasta jooksul üllatanud mitme uue kaubikuseeriaga. 1995. aasta Motorexil Tallinnas ja sellele järgnenud Leipzigi autonäitusel esitleti esmakordselt maailmas väikebussi Sprinter, aasta hiljem järgnes Sprinterist pisut väiksem kaubiku- ja väikebussiseeria Vito.

Lisaks Sprinterile ja Vitole toob Mercedes-Benz septembris turule uue mahtuniversaalide seeria Viano. Seni puudus Mercedes-Benzil sõiduk selles kiiresti populaarsust koguvas sõidukite kategoorias.

Esirattaveoline Viano (nn Mercedes-Benzi V-klass) mahutab kuni 7 reisijat, sõltuvalt sellest, kui palju istmeid autosse jätta (tagaistmed on hõlpsasti eemaldatavad). Pagasit mahutab Viano kuni 4500 liitrit. Isegi 7 reisija korral jääb Vianosse veel 580 liitri suurune pagasiruum -- see on 55 liitrit enam kui Mercedes-Benzi C-klassi sedaanil. Kõik istmed varustatakse kolmepunktiliste isepingutuvate turvavöödega ja peatugedega. Mõnedel modifikatsioonidel on võimalik istmete vahele paigutada klapplaud või spetsiaalsed moodulid, mis lubavad kasutada Vianot kui ratastel konverentsiruumi. Samuti kuuluvad Viano varustusse spetsiaalsed lisaseadmed, mis võimaldavad transportida mitmesugust spordivarustust (jalgrattaid, suuski jne).

Mercedes-Benzi V-klassi mudelid varustatakse kas 2,3-liitrise bensiinimootoriga või uuendatud turbodiiselmootoriga. Mõningate riikide tarbeks hakatakse tootma ka 2-liitrise bensiinimootoriga varustatud Vianot. 1997. aastal lisandub ka 2,8-liitrine bensiinimootor.

Autot hakatakse tootma Hispaania Mercedes-Benzi tehases.

Hetkel kuum