• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Adavere lihavabrikant pettus Poola lihatööstuses

  Nukke sõnul külastas kuueliikmeline Adavere lihatööstuse grupp nelja päeva jooksul kolme Poola lihatööstusettevõtet.
  Parima nähtud lihatööstusettevõttena nimetas ta ühte eratööstuslikku, kus 60 inimesega toodeti päevas 20 tonni lihatooteid ning mille aastakäive ulatus 10 miljoni USA dollarini.
  Nukke möönis, et poolakad ei seosta eksporti tootmistingimustega ning saavad seega oma toodangut müüa ainult itta. «Eestis toodetakse puhtamalt, kohe hulga puhtamalt, kui seda tehti Poolas,» ütles ta.
  Adavere lihatööstuse ringreis Poolas sai alguse kohalike töösturite huvist selle vastu, kuidas on poolakatel õnnestunud end nii tugevalt sisse süüa Ukraina lihaturule, kuhu üritab pääseda ka Eesti.
  Adavere lihatööstuse poolaasta netokäive oli Nukke sõnutsi oodatust 10--15% väiksem, ulatudes 29 mln kroonini. Ettevõte jõudis kuue kuuga napilt kasumisse.
  Mullu lõpetas Adavere 38 mln kroonise netokäibega, kasum oli 300 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.