• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Petturid pommitavad Eesti ettevõtteid

  Augusti alguses saabus ASi Saku Linnas vaheldumisi inglise ja prantsuse keeles kirjutatud faks, mis andis teada, et 860 dollari (10 148 krooni) eest võib firma registreerida oma kaubamärgi Euroopa majandusettevõtete kaubamärkide kataloogis. Kuna saadetisel oli märgitud kontaktandmetena vaid faksinumber ja aadress Austrias, pöördus äsja Eesti kaubamärkide registrisse kantud ASi Saku Linnas tegevdirektor Raimu Rauks riigi patendiameti poole nõu saama.
  «Tegemist on ettevõtja lollitamisega,» ütles patendiameti peadirektori asetäitja Harri-Koit Lahek. «Kui selline kataloog üldse eksisteerib, siis ei anna see kaubamärgile mingisugust rahvusvahelist õiguslikku kaiset,» kinnitas ta.
  Lahek ütles, et analoogilisi fakse on saanud mitu firmat Eestis ja mujal maailmas. Augustis saatis WIPO Eesti patendiametile hoiatuse, milles juhitakse tähelepanu «asjaolule, et teatud organisatsioonid saadavad kirju rahvusvaheliste registreeringute omanikele, kutsudes neid registreerima oma kaubamärke näiliselt ametlikes publikatsioonides». WIPO kinnitab oma kirjas, et sellised publikatsioonid pole ametlikud ega oma õiguslikku toimet kaubamärgi kaitsmisel rahvusvahelises plaanis.
  Laheki sõnul üritas patendiamet saada kontakti faksil märgitud firmaga Company for Economic Publications, kuid pole seda seni saavutanud. Rahvusvahelise päringu kohaselt leiti sama nime alla tegutsevaid firmasid sadade kaupa. «Kui keegi tahab neile raha saata, jäädes lootma, et kaubamärk kusagil avaldatakse, ning kannab selle kulutuse oma reklaamieelarvesse, siis ei saa me teda loomulikult taksitada,» ei tee Lahek ettevõtte juhile ettekirjutust, kuidas saabunud faksiga toimida.
  Patendibüroo Käosaar & Co juhataja Jüri Käosaar ütles, et ta ei taha nimetatud firmat tembeldada suliks enne, kui selle kohta pole konkreetseid andmeid. Tema sõnutsi kavatsevad patendivolinikud, kelle kliendid on saanud analoogse sisuga faksi, teha ühise järelepärimise kolleegidele Austrias. Käosaar ütles, et vastus päringule loodetakse saada käesoleva nädala alguses.
  Raimu Rauks ASist Saku Linnas kinnitas, et Autria firma pole pärast faksi saatmist kontakti otsinud. «Kui mul tekib tahtmine saata kuhugi 10 000 krooni, saadan ma selle parem mõnda invaühingusse,» kommenteeris ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.