1. september 1996 kell 22:00

Koalitsioonis jätkuv erimeelsus

Möödunud kolmapäeval Rootsis kolmepäevasel visiidil viibinud Tiit Vähi teatas sealsele pressile, et presidendi valimatajätmine riigikogus pole mitte poliitiline kriis, vaid ainult poliitilise maastiku korrastumine. Vastupidiselt peaministrile arvas reformierakonna fraktsiooni esimees Valve Kirsipuu reedeses Postimehes, et presidendivalimiste ebaõnnestumine riigikogus on tekitanud tõsise poliitilise kriisi.

Kahtlemata püüab iga inimene halva mängu juures head nägu teha. Nii käitus ilmselt ka peaminister Tiit Vähi. Ometi näitavad presidendivalimiste tulemused, et poliitilise maastiku korrastumisest on asi väga kaugel. Vastupidi, paljud saadikud suutsid järjekordselt näidata oma selgrootust ja üles tõsta küsimuse, kas meil poleks hoopiski uut riigikogu vaja. Erakorralised valimised annaksid ehk tõuke maastiku korrastumisele, et vähemasti koalitsioonipartnerid oleksid võimelised ühest katlast sööma ja kooskõlastatumalt sõna võtma.

Hetkel kuum