• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Head uudised dollarile

  Reedel avaldati USAs terve maailma rahaturgude ja börside jaoks tähtsad tööhõive näitajad. Augustis suurenes mittepõllumajanduslike töökohtade arv 250 000 võrra, töötute protsent langes 5,4-lt 5,1 protsendile, mis on viimase seitsme aasta madalaim tase. Niivõrd tugevad tööhõive näitajad tõstsid dollari kursi DEMi suhtes üle 1,49 ehk üle 11,92 krooni. Päeva lõpul võrdus üks dollar 11,94 krooniga. Esmaspäeval võidakse Aasia turgudel tõusu pealt kasumit võtta. Ka Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis reedel üsna võimsalt, +0,94% 5660 punktini.
  Soome mark lõpetas reedel tavalisel nivool 2,639 krooni, nagu ka Rootsi kroon -- 1,796 Eesti krooni juures. Helsingi börs lõpetas reedel üks punkt kõrgemal kui päev varem, 2092 punkti juures. Stockholmi börs jõudis õhtuks napilt üle 2000 punkti, täpsem tõus oli +0,37% 2000,21 punktini.
  Rubla kurss Moskvas langes kolme punkti võrra 5366 RUR/USDni. Tänane ametlik kurss on 5356 RUR/USD. Londoni pärastlõunane kullafiksing tuli tasemel: 385,40 USD/oz.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.