10. september 1996 kell 22:00

Lõsak nõuab laimu eest hüvitust

ASi Roil bensiinijaam Rõngus plahvatas 11. juuli öösel ja põles suures osas maha. Tankla omanik Evald Mihkra andis ajalehes Postimees avaldatud intervjuudes üheselt mõista, et pommipaneku taga võib olla konkurendi, ASi Adira juhatuse esimees Jüri Lõsak.

Mihkra sõnul tegi ASi Adira esindaja talle mõni nädal enne plahvatust ettepaneku kütusehindade ühtlustamiseks, millega oma piirkonnas madalaimate hindadega kauplev Mihkra nõus polnud.

«Ma ei ole nii loll ja allakäinud, et terrorismiga tegeleksin,» väitis Jüri Lõsak pärast plahvatust. Mihkra ütlusi peab Lõsak laimuks ja enda kui konkurendi majandustegevust halvavaks.

«Saatsime 29. juulil ja 22. augustil Mihkrale tähitud kirjad, kus palusime selgitada tema kavasid tekitatud moraalse kahju hüvitamiseks,» ütles Lõsaki esindav jurist Igor Sumarok. Mihkra kirjadele ei reageerinud.

Poolemiljonilist kahjutasu suurust põhjendab Sumarok väitega, et Mihkral pole lihtsalt vahendeid suurema summa tasumiseks, kuigi Lõsakile tekitatud kahju olevat sellest summast tunduvalt kopsakam.

Evald Mihkra suutis pommiplahvatuses hävinud tanklas kütust müüma hakata 19 päeva pärast õnnetust. «Pean seda terroriaktiks nii enda kui ka Rõngu aleviku inimeste suhtes, kes oleksid bensiinitsisternide lõhkemise korral võinud viga saada,» kommenteeris Mihkra.

Et Lõsak kohtu kaudu poolt miljonit valuraha nõuab, kuulis Mihkra alles Äripäevalt. «Nimetaksin seda nõudmist maaslamaja löömiseks,» ütles Mihkra. «Kas suurärimees Lõsakil läheb tõesti nii halvasti, et ta minusuguselt väikeselt ettevõtjalt säärasel moel raha tahab saada,» imestas ta.

Mihkra kinnitas endiselt, et ta jäi oma tankla madala kütusehinnaga jalgu lähikonkurentidele, keda plahvatuse korraldamises kahtlustabki.

«Mulle tekitatud kahju suurust ei avalikusta ma enne kui kohtus, kus pommi pannud kurjategija trellide taha pannakse,» lisas Mihkra.

Hetkel kuum