18. september 1996 kell 22:00

Saaremaa õlletehasele otsitakse uut tegevjuhti

Eelmisel nädalal esitas personaliotsingufirma AS PRO Konsultatsioonid Saare Õlu omanikfirmale Talinvest avaliku otsingu kaudu väljavalitud kahe tegevdirektori kandidaadi nimed, kellest Talinvest valis välja endale sobiva. Talinvesti ja ASi Epeks ühise toiduainetööstuskontserni ASi ETFC Grupp juhatuse aseesimehe Hanno Riismaa sõnul selgus hiljem, et kandidaadi huvi Saare Õlu juhtimise vastu oli juba raugenud ja lepingust ei saanud asja.

Saare Õlu tegevdirektoriks soovis esimeses voorus saada 40 inimest.

PRO Konsultatsioonide tegevdirektor Mait Raava tõdes, et ka personaliotsingufirma hinnangul oli sobivaim tegevjuhi kandidaat isik, kes edasisest kandideerimisest loobus. Kuna PRO Konsultatsioonid on sõlminud Talinvestiga nn kallima lepingu, millega konsultatsioonifirma on võtnud endale õige kandidaadi leidmise vastutuse, jätkatakse tegevdirektori otsimist sihtotsinguga.

Hanno Riismaa sõnul otsib Talinvest ASile Saare Õlu uut tegevdirektorit eesmärgiga parandada ettevõtte toodangu müüki mandri-Eestis. Seni oli ettevõtet ligi 20 aastat juhtinud Valdek Kraus.

«Me otsime uusi ideid ja tahame ettevõtet edukalt saneerida,» märkis Riismaa.

Talinvest ostis Saare Õlu eelmise aasta detsembris. Kaheksa kuuga on ettevõttesse investeeritud seitse miljonit krooni, millest ligi neli miljonit on kulunud uute pudelipesemis- ja villimisseadmete ostuks.

Hetkel kuum