Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti pankade aktsiatest kuulub neljandik väliskapitalile

  Eesti Panga infoosakonna asejuhataja Kaja Kell ütles, et pankade aktsiakapitali võiks olla rohkem välisinvesteeringuid, ehkki praegu on tase normaalne.
  Kella sõnul sõltub välisaktsionäride osakaal tulevikus pankade arengust ning aktsiate muutumisest vabalt kaubeldavaks. Ta lisas, et edaspidine välisosaluse osatähtsus oleneb ka pankade aktsiate noteerimisest Tallinna ning Helsingi väärtpaberibörsil.
  Suur hulk väliskapitalile kuuluvatest aktsiatest kuulub praegu Merita panga klientidele. Panga kliendid kontrollivad 8,19 protsenti Hoiupanga aktsiakapitalist ning 25,05 protsenti Hansapanga aktsiakapitalist. Lisaks on Merita panga kliendid osanikud Forekspangas 1,85 protsendiga.
  Arvestades aktsiate hetkelist turuväärtust, on Merita panga klientide valduses Eesti pankade aktsiaid 506,7 miljoni krooni ulatuses.
  Hansapanga analüüsiosakonna juhataja Kristina Siimar ütles, et aktsiate vaba kaubeldavuse tõttu muutub välisosaluse protsent aktsiakapitalis pidevalt. Ta märkis, et peale Merita panga klientide ei kuulu 25. septembri seisuga ühelegi aktsionärile üle 10 protsendi aktsiakapitalist.
  Ühispanga analüüsiosakonna juhataja Urmas Neetar ütles, et pank ei soovi välisaktsionäride täpset koosseisu esialgu avaldada. Ühispanga välismaalt pärit suuraktsionärid on Rootsi riiklik Swedfund ning itaallasest eraettevõtja Ernesto Preatoni.
  Eesti pankadest suurim välisosalus on Innovatsioonipangal. Eurocapital Group Ltd kontrollib 70,4 protsenti ning Eastern Credit Ltd 8,2 protsenti panga aktsiakapitalist.
  EVEA panga 50 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub 40 protsenti Zürichi investeerimisfirmale Belesta Investments AG.
  INKO Balti panga 40,1 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub välisinvestoritele 46,8 protsenti.
  Tallinna Äripanga juhatuse esimees Sergei Semjonov ütles, et panga 50,5 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub 66 protsenti Moskva MAPO pangale, ülejäänu Eesti kapitalile. BNS
 • Hetkel kuum
Liina Maria Lepik: eestlase konflikt – muudkui kripeldab, kuigi teised imetlevad
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Enefit Greeniga kaubeldi rohkem kui teiste aktsiatega kokku
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Mudel, mis toob sinu muudatuste edu seitse korda lähemale
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Jätkusuutlikkuse ekspert: kestlikkusteabe aruandlus on see, millega ka ise maadleme
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Rehvimüüja: inimesed on sel aastal laisad rehvide vahetajad
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Valitsus saadab lisaeelarve parlamenti uuel nädalal
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Krüptomiljonärid Potapenko ja Turõgin anti USA-le välja
Kolmapäeva hommikul anti USA-le välja Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko, keda USA ametivõimud süüdistavad poolemiljardilises pettuses.
Kolmapäeva hommikul anti USA-le välja Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko, keda USA ametivõimud süüdistavad poolemiljardilises pettuses.