• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti pankade aktsiatest kuulub neljandik väliskapitalile

  Eesti Panga infoosakonna asejuhataja Kaja Kell ütles, et pankade aktsiakapitali võiks olla rohkem välisinvesteeringuid, ehkki praegu on tase normaalne.
  Kella sõnul sõltub välisaktsionäride osakaal tulevikus pankade arengust ning aktsiate muutumisest vabalt kaubeldavaks. Ta lisas, et edaspidine välisosaluse osatähtsus oleneb ka pankade aktsiate noteerimisest Tallinna ning Helsingi väärtpaberibörsil.
  Suur hulk väliskapitalile kuuluvatest aktsiatest kuulub praegu Merita panga klientidele. Panga kliendid kontrollivad 8,19 protsenti Hoiupanga aktsiakapitalist ning 25,05 protsenti Hansapanga aktsiakapitalist. Lisaks on Merita panga kliendid osanikud Forekspangas 1,85 protsendiga.
  Arvestades aktsiate hetkelist turuväärtust, on Merita panga klientide valduses Eesti pankade aktsiaid 506,7 miljoni krooni ulatuses.
  Hansapanga analüüsiosakonna juhataja Kristina Siimar ütles, et aktsiate vaba kaubeldavuse tõttu muutub välisosaluse protsent aktsiakapitalis pidevalt. Ta märkis, et peale Merita panga klientide ei kuulu 25. septembri seisuga ühelegi aktsionärile üle 10 protsendi aktsiakapitalist.
  Ühispanga analüüsiosakonna juhataja Urmas Neetar ütles, et pank ei soovi välisaktsionäride täpset koosseisu esialgu avaldada. Ühispanga välismaalt pärit suuraktsionärid on Rootsi riiklik Swedfund ning itaallasest eraettevõtja Ernesto Preatoni.
  Eesti pankadest suurim välisosalus on Innovatsioonipangal. Eurocapital Group Ltd kontrollib 70,4 protsenti ning Eastern Credit Ltd 8,2 protsenti panga aktsiakapitalist.
  EVEA panga 50 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub 40 protsenti Zürichi investeerimisfirmale Belesta Investments AG.
  INKO Balti panga 40,1 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub välisinvestoritele 46,8 protsenti.
  Tallinna Äripanga juhatuse esimees Sergei Semjonov ütles, et panga 50,5 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub 66 protsenti Moskva MAPO pangale, ülejäänu Eesti kapitalile. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.