• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti pakub sakslastele huvi

  «Sakslased tulevad Eestisse erinevatel põhjustel,» selgitas Pajuste. «Väikeettevõtjad eeskätt odavamat tööjõudu otsima, üha enam tullakse aga oma turgu laiendama eelkõige Balti riike silmas pidades,» rääkis ta. «Oluline on ka Venemaa, mis on nagu palav puder, mille ümber tuleb käia ja kuhu ei tohi sisse astuda.»
  «Väga paljud Saksa kapitaliga ettevõtted töötavad kõrgtehnoloogialähedastes valdkondades, nagu biokeemia või elektroonikatööstus,» rääkis Andres Pajuste. «Sel aastal ma prognoosin mitme suure, 10--15 miljoni Saksa marga suuruse Saksamaa investeeringu tulekut Eestisse.»
  Silmas pidades Eesti tugevat logistikat ,oleks Pajuste sõnutsi võimalik tulevikus suurendada ka Saksamaalt tuleva transiidi osa läbi Eesti Venemaale.
  «Saksamaale koguneb väga palju kaupa üle maailma, mis seal sorteeritakse ja läheb edasi Läänemere kaudu Venemaale,» selgitas Pajuste. «Siin on veel mänguruumi küllalt palju ja seda tuleks ka meil ära kasutada. Nii Saksamaalt kui Hollandist tulevat transiitkaupa ei ole veel Saksa piirialadel paiknevad riigid suutnud endale võita.»
  Eestis on registreeritud 385 Saksa osalusega firmat, kuhu tehtud Saksa investeeringud küünivad 131 miljoni kroonini. 116 firmat kuulub 100% Saksa kapitalile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.