2. oktoober 1996 kell 22:00

Eesti pakub sakslastele huvi

«Sakslased tulevad Eestisse erinevatel põhjustel,» selgitas Pajuste. «Väikeettevõtjad eeskätt odavamat tööjõudu otsima, üha enam tullakse aga oma turgu laiendama eelkõige Balti riike silmas pidades,» rääkis ta. «Oluline on ka Venemaa, mis on nagu palav puder, mille ümber tuleb käia ja kuhu ei tohi sisse astuda.»

«Väga paljud Saksa kapitaliga ettevõtted töötavad kõrgtehnoloogialähedastes valdkondades, nagu biokeemia või elektroonikatööstus,» rääkis Andres Pajuste. «Sel aastal ma prognoosin mitme suure, 10--15 miljoni Saksa marga suuruse Saksamaa investeeringu tulekut Eestisse.»

Silmas pidades Eesti tugevat logistikat ,oleks Pajuste sõnutsi võimalik tulevikus suurendada ka Saksamaalt tuleva transiidi osa läbi Eesti Venemaale.

«Saksamaale koguneb väga palju kaupa üle maailma, mis seal sorteeritakse ja läheb edasi Läänemere kaudu Venemaale,» selgitas Pajuste. «Siin on veel mänguruumi küllalt palju ja seda tuleks ka meil ära kasutada. Nii Saksamaalt kui Hollandist tulevat transiitkaupa ei ole veel Saksa piirialadel paiknevad riigid suutnud endale võita.»

Eestis on registreeritud 385 Saksa osalusega firmat, kuhu tehtud Saksa investeeringud küünivad 131 miljoni kroonini. 116 firmat kuulub 100% Saksa kapitalile.

Hetkel kuum