10. oktoober 1996 kell 22:00

Lätlased armastavad Ladat

Autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liidu (AMTEL) vahendatud andmete kohaselt oli Läti autoregistrisse 1. septembriks kantud 1671 uut (valmistamisaasta 1995-96) sõiduautot.

Sarnaselt Leedule ja erinevalt Eestist on Lätis automarkide «jõuvahekorrad» jäänud samaks nn endiste aegadega -- populaarseimaks mudeliks on endiselt VAZ. 1. septembriks oli Lätis arvele võetud 257 seda marki tänavu või eelmisel aastal toodetud autot.

Haruldasematest automarkidest leiab Läti tabelist 3 Indias toodetud Marutit ja ühe Rumeenias toodetud dzhiibi ARO. Vähem esindatud markidest tasub mainida veel ZAZi, Plymouthi, Infinitit, Oldsmobile'i , Lincolni, GAZi, Saturni, UAZi, Pontiaci, Izhi, Daihatsut, Moskvitshi ja Cadillaci, mida kõike on registrisse kantud ühel korral.

Eelmise aastaga võrreldes pole Lätis autode registreerimisel markide lõikes suuri ümberpaigutusi toimunud. Tundub siiski, et automüük on kokku kuivanud. Eriti torkab see silma juhtpositsioonidel olevate automarkide (VAZ, Renault, Shkoda, Volvo, Toyota) osas, kelle läbimüük on tunduvalt vähenenud, samas on tagapool mitu automarki, kes peaksid oma mulluse tulemuse aasta lõpuks ületama (eelkõige Opel, Nissan, Audi, Suzuki).

Hetkel kuum