• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lätlased armastavad Ladat

  Autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liidu (AMTEL) vahendatud andmete kohaselt oli Läti autoregistrisse 1. septembriks kantud 1671 uut (valmistamisaasta 1995-96) sõiduautot.
  Sarnaselt Leedule ja erinevalt Eestist on Lätis automarkide «jõuvahekorrad» jäänud samaks nn endiste aegadega -- populaarseimaks mudeliks on endiselt VAZ. 1. septembriks oli Lätis arvele võetud 257 seda marki tänavu või eelmisel aastal toodetud autot.
  Haruldasematest automarkidest leiab Läti tabelist 3 Indias toodetud Marutit ja ühe Rumeenias toodetud dzhiibi ARO. Vähem esindatud markidest tasub mainida veel ZAZi, Plymouthi, Infinitit, Oldsmobile'i , Lincolni, GAZi, Saturni, UAZi, Pontiaci, Izhi, Daihatsut, Moskvitshi ja Cadillaci, mida kõike on registrisse kantud ühel korral.
  Eelmise aastaga võrreldes pole Lätis autode registreerimisel markide lõikes suuri ümberpaigutusi toimunud. Tundub siiski, et automüük on kokku kuivanud. Eriti torkab see silma juhtpositsioonidel olevate automarkide (VAZ, Renault, Shkoda, Volvo, Toyota) osas, kelle läbimüük on tunduvalt vähenenud, samas on tagapool mitu automarki, kes peaksid oma mulluse tulemuse aasta lõpuks ületama (eelkõige Opel, Nissan, Audi, Suzuki).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.