• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valimisloidusest

  Eesti valimised on kuidagi loiud. Sotsioloogid kurdavad, et paljud lapsed ei teagi, mis valimised pühapäeval tulemas. Arvavad, et ehk saab Bill Clinton jälle presidendiks. Ning ega ei heidakski noorele põlvkonnale siin midagi eriti ette.
  Mida märkab pilk näiteks Tallinna tänavail? Suured, vist religioosse sisuga plakatid, mida on kleebitud sinna-tänna, ka mõne ahervaremeks põlenud maja seinale. Keegi habemik vaatab igavikulise pilguga kaugusesse, selja taga kiriku siluett. Mees kui Mooses, mõtled. Ilmselt keegi rändjutlustaja. Tegelikult Tallinna kesklinna vanem Jüri Ott, kes volikogusse tahab.
  Laternapostide küljes on mingid kummalised tahvlid. Ühe peal püstine pöial kondoomiga, kõrvale millegipärast kirjutatud Tallinn. Teise peal lubatakse muuta. Sinikollasest värvigammast võib aimata, et tegu on rootslastega. Ilmselt loodusesõpradega, sest tahvlil ilutseb orava kujutis. Konkreetseim on keskerakonna liidu reklaam bussipeatustes. Nemad lubavad volikogusse pääsenuina kaitsta poksijate huve. Hea seegi.
  Teleekraanil on valimistega seotud temaatika sedavõrd harv, et mõjub kommertsreklaamide vahel kuidagi ootamatu ja kohatuna. Ilmselt on valimised tulnud parteidele ootamatult, reklaami on teles hakatud arglikult tegema alles nädalapäevad enne valimisi.
  Tugevama valimiste maitse saab suhu ajalehti sirvides. Varem näis, et valitsuses on vaid maaparteid põlu all. Nüüd deklareerivad kõik valitsuspooled, et nad oma partnerite varjugi näha ei taha. Kord ütleb peaminister, et tema valitsuse reformistidest ministrid ei ole lillegi liigutanud. Siis kinnitab reformierakondlasest siseminister, et tema parteil polnud riigieelarvest aimugi. Ju siis peab valija langetama oma otsuse selle põhjal, kumb pool oma partnerit paremini sõimab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.