17. oktoober 1996 kell 22:00

Suhkru hind langeb

Väärismetallide hinnad Londonis jäid ka sel nädalal oma mitme aasta madalamatele tasemetele. Väikese tõusu tegi hõbe, mille fiksing tõusis möödunud reedel üle 5 dollari untsist.

Pallaadiumi fiksing langes teisipäeval 116,25 dollarini untsist, mis on madalaim tase 14. septembrist 1993. Sellele tasemele olid fiksingud naelutatud kuni eilse ennelõunani. Pärastlõunane fiksing oli 115,75 dollarit untsist. Diilerid ei usu eriti, et lähiajal see tõuseb. Maailma suurima importija Jaapani tarbimine on vähenenud augustis 16,5 protsendi võrra võrreldes möödunud aastaga. Peamisi põhjusi on kolm. Tarbimise vähenemine elektroonikatööstuses, Jaapani suured varud eelmisest aastast ja eksportijate Londoni ja New Yorgi eelistamine Tokiole dollari tugevuse tõttu.

Kulla Londoni fiksing on septembri kespaigast saadik samuti püsinud 380 dollari piirimail. Lähituleviku perspektiivid tunduvad aga veidi optimistlikumad olevat, sest veel aasta lõpul oodatakse ekspordi suurenemist Indiasse 500 tonnini (eelmisel aastal 477 tonni).

India on maailma suurim väärismetallide tarbija. Nõudluse kasv Indias algab tõenäoliselt novembri alguses, pärast hindu Diwali festivali lõppu. Traditsiooniliselt on kuld Indias pigem staatuse sümbol kui säästuinstrument.

Värviliste metallide hinnad Londoni metallibörsil jäid endiselt madalaks. Vase kolme kuu futuurhinnad langesid kesknädalal jälle tasemele 1909 USD/t kuigi eelmise nädala lõpp ja selle nädala algus olid veidi lootustandvamad. Plii spothind langes 738 dollarini tonnist. Eksperdid ennustavad siiski järgmisel aastal tarbimise kasvu 2,5% võrra.

Suhkru hind langeb pidevalt, sest nõudlus Euroopas on väike ja ekspordimahud Poolast ning Indiast on väga suured.

Hetkel kuum