• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suhkru hind langeb

  Väärismetallide hinnad Londonis jäid ka sel nädalal oma mitme aasta madalamatele tasemetele. Väikese tõusu tegi hõbe, mille fiksing tõusis möödunud reedel üle 5 dollari untsist.
  Pallaadiumi fiksing langes teisipäeval 116,25 dollarini untsist, mis on madalaim tase 14. septembrist 1993. Sellele tasemele olid fiksingud naelutatud kuni eilse ennelõunani. Pärastlõunane fiksing oli 115,75 dollarit untsist. Diilerid ei usu eriti, et lähiajal see tõuseb. Maailma suurima importija Jaapani tarbimine on vähenenud augustis 16,5 protsendi võrra võrreldes möödunud aastaga. Peamisi põhjusi on kolm. Tarbimise vähenemine elektroonikatööstuses, Jaapani suured varud eelmisest aastast ja eksportijate Londoni ja New Yorgi eelistamine Tokiole dollari tugevuse tõttu.
  Kulla Londoni fiksing on septembri kespaigast saadik samuti püsinud 380 dollari piirimail. Lähituleviku perspektiivid tunduvad aga veidi optimistlikumad olevat, sest veel aasta lõpul oodatakse ekspordi suurenemist Indiasse 500 tonnini (eelmisel aastal 477 tonni).
  India on maailma suurim väärismetallide tarbija. Nõudluse kasv Indias algab tõenäoliselt novembri alguses, pärast hindu Diwali festivali lõppu. Traditsiooniliselt on kuld Indias pigem staatuse sümbol kui säästuinstrument.
  Värviliste metallide hinnad Londoni metallibörsil jäid endiselt madalaks. Vase kolme kuu futuurhinnad langesid kesknädalal jälle tasemele 1909 USD/t kuigi eelmise nädala lõpp ja selle nädala algus olid veidi lootustandvamad. Plii spothind langes 738 dollarini tonnist. Eksperdid ennustavad siiski järgmisel aastal tarbimise kasvu 2,5% võrra.
  Suhkru hind langeb pidevalt, sest nõudlus Euroopas on väike ja ekspordimahud Poolast ning Indiast on väga suured.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.