• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Gaasi aktsiad müüki

  EEA nõukogu liige Ants Leemets teatas, et aktsiate müügi tingimusi veel täpsustatakse, kuid põhimõte on sama, nagu seni toimunud riigile kuuluvate aktsiate avalikul müügil.
  Eesti Gaasi aktsiad müüakse kolmes etapis -- selle aasta detsembris ning järgmise aasta märtsis ja mais.
  EEA peadirektor Väino Sarnet ütles, et suurema koguse aktsiate korraga müügi puhul võiks turg küllastuda ja seetõttu jääda hind madalaks. «Järk-järgult müües peaks saama kõrgemat hinda,» märkis ta. Sarnet teatas, Eesti Gaasi suuraktsionärid saavad firma põhikirjast tulenevalt osta aktsiaid eelisostuõigusega nn viimase hinnaga. « See tähendab, et kui avalikul enampakkumisel keegi osutub võitjaks, saab suuraktsionär osta aktsiaid sama hinnaga,» selgitas ta.
  Varem olid Eesti Gaasi suuraktsionärid suusõnaliselt kokku leppinud, et riik müüb avalikul enampakkumisel 17% Eesti Gaasi aktsiaid ja jätab 22% aktsiaid endale alles, kuni suuraktsionärid jõuavad kokkuleppele nende müügiviisis. Sarnet kinnitas eile, et ükski eelnev kokkulepe ei kehti.
  ASi Eesti Gaas peadirektori esimene asetäitja Mart Kraut ütles, et Eesti Gaasis suhtutakse praegu rahulikult EEA nõukogu eilsesse otsusesse.
  See on Eesti riigi kui ühe aktsionäri otsus, mis ta oma aktsiatega peale hakkab, märkis Kraut. Eks nüüd tuleb firma juhatusel, kuhu kuuluvad aktsionäridena Eesti riigi, Gazpromi ja Ruhrgasi esindajad, olukorda arutada, lisas ta.
  Kraut kinnitas, et suuraktsionärid ei jõudnud kokkuleppele, mida riigile kuuluvate aktsiatega teha. Arutatud on mitmesuguseid variante ning viimati sai suusõnaliselt kokku lepitud, et riik müüb esialgu vaid 17% firma aktsiaid, lausus Kraut.
  Eesti Gaasi käive selle aasta esimesel poolel oli 374 mln krooni ja arvestuslik puhaskasum 47 mln krooni. Aasta käibeks plaanib firma 575 mln krooni ja kasumiks 55 miljonit krooni. Möödunud aasta käive oli 550 mln krooni ja kasum 74,21 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Raadiohommikus: toidu kallinemisest, rekordilisest palgakasvust ja Ferraridest
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.