Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poola suusapealinna saanipiknikku pidama

  Paksema rahakotiga mäe- suusasõpradele mõeldud Alpide kõrval pakub talviti taskukohasemat ja kvaliteedilt samaväärset alternatiivi Kesk-Tatrate mäestik Poola lõunaosas. Juba 1926. aastast maailma meistrivõistlusi pidavas ja 2006. aasta taliolümpialinnaks kandideerivas Zakopanes on pikaaegsed kogemused ühendatud meeldiva teenindusega.
  Võimalusi jätkub kõige erinevamate nõudmisega suusatajale, kelle käsutuses on kokku üle 30 suusaraja. Algajate radadelt saab suunduda laugematele metsaradadele Gubalowka mäel. Kõrgusi hindaval tuiskuril oleks kindlasti asja pealpool pilvi asuvale Kasprowy Wierhi mäetipule, millelt pikim liug mööda Goryczkowa orgu ulatub viie kilomeetrini. Teravaimad elamused saab aga peaaegu sööstlaskumisrajalt Nosalil. Rajad on turvalised ja korrastatud. Finishis ootavad alati mägikohvikud, kus pakutakse üllatavalt soodsa hinnaga rüübet ja kehakinnitust.
  Mõne mäe jalamil saab lasta end sõidutada ühe tõstuki juurest teise juurde võrdlemisi eksootilisel viisil, nimelt hobusaanis. Saanisõit on sealkandis tänaseni au sees. Sumeda talveõhtu romantilisel sisustamisel ei maksaks keelduda Poola traditsioonilisest saanipiknikust Kulikist, mille käigus sõidab saanivoor tõrvikute valgel sügavale metsadesse. Tehakse lõket, küpsetatakse vorstikesi, maitstakse Poola rahvusjooki Zubrovkat.
  Lisaks suusatamisele võib nautida sauna- ja basseinimõnusid kohalikus olümpiakeskuses.
  Zakopane muuseumidest väärivad külastust Tatrate rahvuspargi ja ajaloomuuseum. Hämmastavalt odavad on Tatrate pealinna kohvikud, baarid ja restoranid.
  Majutuse osas tasub otsustada hubaste stiilsete erapansionaatide kasuks, mis pakuvad enamasti ka poolkosti.
  Soovitan külastada Krakowi lähedal Wieliczka endist soolakaevandust. Maa-aluse võluriigi kolmel eri tasandil endistes kaevandusekäikudes on üle 30 saali, mis on sisustatud kivisoolast tahutud skulptuuridega.
  Wieliczka allmaailma pärliks on 104 meetri sügavusel tegutsev kirik, kus peetakse neli korda aastas jutlusigi. Kiriku sisustus on tahutud ja kokku pandud vaid kivisoolast.
  Hingamisteede haigusi põdevatele on allmaasanatoorium. Põgusad minutid võib veeta ka pimeduseriigi kohvikus.
  Poola suusakuurordis Zakopanes on seni käinud vaid aktiivsed suusafanaatikud, kes on endale ise reisi korraldanud. Tokkroos Travel sõidutab sinna detsembris ja jaanuaris vähemalt kaks rühma, ent need ei jää ainsaks.
  Poola Tatrad sobivad neile, kes ei saa endale lubada vähemalt 8000kroonist reisi näiteks Rootsi, Soome või Shveitsi.
  Poola-reis läheks suusatajale maksma ca 5000 krooni, mille eest on tagatud 6 suusapäeva, majutus erapansionaadis, hommiku- ja õhtusöök, kõigi mugavustega buss. 4545 krooni maksev pakett ei sisalda reisikindlustust. Samuti tuleb arvestada kahe ööga bussis. Kohale jõutakse poolteise päevaga, vältides lisakulutusi ööbimisele ning mõttetut ajakulu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Tallinna Sadam kasvatas reisijate arvu 87%, ent kaubamaht vähenes
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Maksueksperdid: nii surevad Eestis teenusplatvormid ja tekib suurim „tööandja“
Parimal juhul ootab toitu või taksot tellides edaspidi hinnatõus, halvimal juhul kannatab ka teenus, sest pakkujaid jääb vähemaks, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen maksutiimi liikmed vandeadvokaat Verner Silm ja jurist Marian Moldau.
Parimal juhul ootab toitu või taksot tellides edaspidi hinnatõus, halvimal juhul kannatab ka teenus, sest pakkujaid jääb vähemaks, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen maksutiimi liikmed vandeadvokaat Verner Silm ja jurist Marian Moldau.
Tagasihoidliku kauplemispäeva lõpetasid Balti börsid positiivselt
Balti turud jätkasid täna tõusuga, Baltic Benchmark sulgus täna 0,49% plussis. Tallinna börs tõusis enim 0,81%, Riia börs kerkis 0,29% ning Vilniuse börs väikese tõusuga suurt muutust ei näidanud.
Balti turud jätkasid täna tõusuga, Baltic Benchmark sulgus täna 0,49% plussis. Tallinna börs tõusis enim 0,81%, Riia börs kerkis 0,29% ning Vilniuse börs väikese tõusuga suurt muutust ei näidanud.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Läänemets liialdas. Ukraina põgenikke aitasid piiril vabatahtlikud Vene vabatahtlik: saame ukrainlastele segamatult abi pakkuda
Siseminister Lauri Läänemets väitis, et Venemaa võimud viisid teadmata suunas ära Eesti kagupiiril järjekordadesse kogunenud Ukraina pagulased. Piiripunktides põgenikega tegelevate vabatahtlike sõnul on see vale või vähemalt arusaamatu liialdus.
Siseminister Lauri Läänemets väitis, et Venemaa võimud viisid teadmata suunas ära Eesti kagupiiril järjekordadesse kogunenud Ukraina pagulased. Piiripunktides põgenikega tegelevate vabatahtlike sõnul on see vale või vähemalt arusaamatu liialdus.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Maailmakuulus landitootja kolibki tootmise Eestisse
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.