• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poola suusapealinna saanipiknikku pidama

  Paksema rahakotiga mäe- suusasõpradele mõeldud Alpide kõrval pakub talviti taskukohasemat ja kvaliteedilt samaväärset alternatiivi Kesk-Tatrate mäestik Poola lõunaosas. Juba 1926. aastast maailma meistrivõistlusi pidavas ja 2006. aasta taliolümpialinnaks kandideerivas Zakopanes on pikaaegsed kogemused ühendatud meeldiva teenindusega.
  Võimalusi jätkub kõige erinevamate nõudmisega suusatajale, kelle käsutuses on kokku üle 30 suusaraja. Algajate radadelt saab suunduda laugematele metsaradadele Gubalowka mäel. Kõrgusi hindaval tuiskuril oleks kindlasti asja pealpool pilvi asuvale Kasprowy Wierhi mäetipule, millelt pikim liug mööda Goryczkowa orgu ulatub viie kilomeetrini. Teravaimad elamused saab aga peaaegu sööstlaskumisrajalt Nosalil. Rajad on turvalised ja korrastatud. Finishis ootavad alati mägikohvikud, kus pakutakse üllatavalt soodsa hinnaga rüübet ja kehakinnitust.
  Mõne mäe jalamil saab lasta end sõidutada ühe tõstuki juurest teise juurde võrdlemisi eksootilisel viisil, nimelt hobusaanis. Saanisõit on sealkandis tänaseni au sees. Sumeda talveõhtu romantilisel sisustamisel ei maksaks keelduda Poola traditsioonilisest saanipiknikust Kulikist, mille käigus sõidab saanivoor tõrvikute valgel sügavale metsadesse. Tehakse lõket, küpsetatakse vorstikesi, maitstakse Poola rahvusjooki Zubrovkat.
  Lisaks suusatamisele võib nautida sauna- ja basseinimõnusid kohalikus olümpiakeskuses.
  Zakopane muuseumidest väärivad külastust Tatrate rahvuspargi ja ajaloomuuseum. Hämmastavalt odavad on Tatrate pealinna kohvikud, baarid ja restoranid.
  Majutuse osas tasub otsustada hubaste stiilsete erapansionaatide kasuks, mis pakuvad enamasti ka poolkosti.
  Soovitan külastada Krakowi lähedal Wieliczka endist soolakaevandust. Maa-aluse võluriigi kolmel eri tasandil endistes kaevandusekäikudes on üle 30 saali, mis on sisustatud kivisoolast tahutud skulptuuridega.
  Wieliczka allmaailma pärliks on 104 meetri sügavusel tegutsev kirik, kus peetakse neli korda aastas jutlusigi. Kiriku sisustus on tahutud ja kokku pandud vaid kivisoolast.
  Hingamisteede haigusi põdevatele on allmaasanatoorium. Põgusad minutid võib veeta ka pimeduseriigi kohvikus.
  Poola suusakuurordis Zakopanes on seni käinud vaid aktiivsed suusafanaatikud, kes on endale ise reisi korraldanud. Tokkroos Travel sõidutab sinna detsembris ja jaanuaris vähemalt kaks rühma, ent need ei jää ainsaks.
  Poola Tatrad sobivad neile, kes ei saa endale lubada vähemalt 8000kroonist reisi näiteks Rootsi, Soome või Shveitsi.
  Poola-reis läheks suusatajale maksma ca 5000 krooni, mille eest on tagatud 6 suusapäeva, majutus erapansionaadis, hommiku- ja õhtusöök, kõigi mugavustega buss. 4545 krooni maksev pakett ei sisalda reisikindlustust. Samuti tuleb arvestada kahe ööga bussis. Kohale jõutakse poolteise päevaga, vältides lisakulutusi ööbimisele ning mõttetut ajakulu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.