28. oktoober 1996 kell 22:00

Rohuneeme tipul kolm soovijat

Viimsi vallavolikogu nõustus Rohuneeme tipu müümisega president Merile juunis. Augustis, kui tulid avalikuks poolsaare müügiplaanid, andsid 216 isikut allkirja kirjale, milles tauniti vallavolikogu otsust müüa merega piiratud munitsipaalmaa ja taotleti selle võtmist looduskaitse alla.

Septembris otsustas Viimsi vallavolikogu korraldada avaliku enampakkumise antud maatükile ja esitas uued võõrandamise tingimused.

Muinsuskaitseameti Harjumaa inspektsiooni inspektori Jaanis Tali sõnul asub nimetatud maatükil kalmistu, mille täpne asukoht pole teada ja sellega peab maatüki ostja arvestama. Vajalik on teha proovikaevamine, mis võib ehitustegevuse algust pikendada. Kui proovikaevamiste käigus avastatakse kalmistu asukoht, ei takista see sinna maja ehitamist, sest ehituskrunti on võimalik nihutada, lisas Tali.

Viimsi poolsaare tipus asuva neeme alghind on 500 000 krooni. Seaduse järgi võib ostja tasuda poole maatüki hinnast EVPdes, järelmaksu tähtaeg on kümme aastat. Viimsi vallavolikogu eelmine koosseis eelistas Rohuneeme poolsaare tipus elamas näha president Merit.

Hetkel kuum