29. oktoober 1996 kell 22:00

Filatelistidelt idee tapeedi eemaldamiseks

Tapeedi vahetus aitab tuua tüütama hakanud koduinterjööri vaheldust. Õnneks leidub kauplustes igale maitsele vastavaid tapeete ja teisi õhukesi pinnakatteid. Probleeme võib tekitada asjaolu, et äsja seina pandud tapeedi alt paistab läbi seni seinal olnud kate, mis rikub kogu mulje. Võib ka juhtuda, et aastate jooksul seinale kogunenud tapeedikihid ei ole enam eriti tasase pinnaga.

Võimalus neid puudusi parandada on vanad tapeedikihid seinalt eemaldada. Selle töö tegemine traditsiooniliste vahenditega pole eriti tänuväärne. Tapeediliimi head omadused võivad olla ka aegade möödudes säilinud ning tapeet ei tule seina küljest lahti.

Vana tapeedi eemaldamise teeb tunduvalt lihtsamaks filatelistide kasutatav meetod -- aurutamine.

Wagneri tapeedieemaldaja nii toimibki. Põhimõte on lihtne, kuid efektiivne. Aurustis tekitatud aur liigub mööda voolikut tööplaadini, kus ta puutub kokku tapeediga.

Tööplaadist tuleva auru abil sulatatakse liim üles ning tapeedi võib ettevaatlikult seinast lahti tõmmata. Tööpind on kaalult kerge ning temaga on lihtne ligi pääseda ka nurkadesse.

Hetkel kuum