• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsile tulevad uued väärtpaberid

  Tallinna börsi tegevdirektori Helo Meigase sõnul noteeritakse farmaatsiatehase aktsiaid börsi põhinimekirjas alates 7. novembrist. Uudis peaks mõjuma kauplemisele positiivselt, kuid uut hinnahüpet väärtpaberispetsialistid farmaatsiatehase aktsiale ei prognoosi, kuna aktsia hind on jõudnud tasemeni, mis ei võimalda enam spekulatiivselt kõrget kasumit.
  Forekspanga peadiileri Tõnu Vanajuure ütlusel suurendab börsil noteerimine kindlasti lääne investorite usaldust farmaatsiatehase aktsia vastu. Börsil noteerimisega võtab farmaatsiatehas endale kohustuse avalikustada regulaarselt oma majandustegevust puudutavat informatsiooni.
  Balti kasvufondi osakute noteerimist alustab väärtpaberibörs üheaegselt farmaatsiatehase aktsiaga. Balti kasvufond on avatud fond, kus osakute ostmise ja müümise kohustus on fondil endal, mistõttu osakutega börsil kauplema ei hakata. Börs avalikustab iga päev fondi osaku puhasväärtuse muudatusi.
  Helo Meigase sõnul on kasvufondi osakute noteerimise mõte lisajärelevalve teostamine fondi tegevuse üle ja fondi kohta käiva informatsiooni kättesaadavuse suurendamine.
  Alates esmaspäevast on Tallinna börsi vabaturul võimalik kaubelda ASi EMV aktsiatega. «Kolmelt börsiliikmelt laekus avaldus, et nad soovivad aktsiaga börsi vabaturul kaubelda ja kuna väärtpaberiamet registreeris EMV kui avaliku emissiooni, st lubas ta avalikku ringlusse, otsustas börsi noteerimiskomisjon rahuldada ka selle taotluse,» lausus Meigas.
  Väärtpaberispetsialistid hindavad EMV aktsiat suhteliselt atraktiivseks, kuid kauplemine sellega kujuneb nende sõnul tagasihoidlikuks, kuna aktsiaid on turul väga vähe. Väärtpaberisse suhtutakse tõenäoliselt perspektiivitundega ja spekulatiivseid kasumeid ei oodata. Aktsia sajakroonine nominaalväärtus lubab oodata aktsia splitti tulevikus.
  Alates järgmisest nädalast lisandub EMV aktsia ka Äripäeva indeksisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.