4. november 1996 kell 22:00

Primexi võlausaldajad nõuavad

Pankrotimenetluse algataja, Tartu linna maksuamet nõuab tasumata makse 5,1 mln krooni eest ja intresse ning trahve 6,7 mln krooni eest. Offshore-firma ENIMEX Investment Service nõue ulatub 7 mln kroonini. Primexi vastu on nõudeid esitanud ka Primexi üks omanik Peeter Kilomann. Näiteks nõuab ta Primexi juhatuse liikmena 66 000 krooni töötasu ja töölepingu järgi veel 177 000 krooni.

Anne Tammer on ajakirjanduses väitnud, et kuigi bilansi järgi on Primexil varasid kolme miljoni krooni eest, on neid tegelikult tunduvalt vähem. «Näiteks on pankrotivarast haihtunud 1993. aasta Ford Mondeo,» täpsustas Tammer. «Olen lasknud selle auto kuulutada tagaotsitavaks.»

Tartu ringkonnakohus kuulutas Primexi pankroti välja 10. mail ning tühistas Tartu linnakohtu 12.05.95 otsuse, millega jäeti Primexi pankrot välja kuulutamata. Oma 16. oktoobri otsusega ei rahuldanud riigikohus Primexi kassatsioonkaebust.

Hetkel kuum