• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiupank proovis taas 50 krooni taset

  Teisipäeval, 12. novembril, registreeriti Tallinna börsil ja selle vabaturul 179 tehingut, mille käigus vahetas omanikku 728 493 väärtpaberit. Börsisüsteemis kaubeldavate väärtpaberite kogukäive oli 23 762 924,7 krooni.
  Üle kolmandiku kogu börsisüsteemi päevakäibest andis Hansapanga aktsia -- registreeritud 17 tehingu kogukäive 8,07 mln kr. Suure käibe taga oli üks Hansapanga aktsiaga sooritatud suuremahuline tehing, milles vahetas korraga omanikku 46 000 aktsiat, koguväärtusega 4,98 mln kr. Aktsia hind püsis kogu päeva stabiilselt 108 kr ümbruses ja sellel tasemel ka sulgus (päevaga +0,19%).
  Uut rünnakut 50 kr tasemele alustas eile Hoiupanga aktsia. Elavas kauplemises (kokku 33 tehingut) tõusis aktsia hind hommikuselt 48,5 kroonilt kiiresti 50,3 kroonile. Pärastlõunal hind veidi langes ja sulgus 49,75 kr tasemel. Toimunud aktsia hinna tõus näitab, et huvi Hoiupanga aktsia järele on säilinud ja see lubab loota trendi jätkumist.
  Suurima tõusu tegi eile aga Pennu CT aktsia (+5,75 %). Kuna reaalselt ringleb turul vaid ca 10 mln kr väärtuses Pennu aktsiaid, on nende hind ka väga muutlik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.