• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Mõttetu nimekiri

    Valitsus koostab strateegiliselt tähtsate riigiettevõtete nimekirja. Eesmärk on saada kokku nimekiri ettevõtetest, mida nende tähtsuse tõttu saab erastada ainult riigikogu loal. Äripäeva hinnangul on selline nimekiri sellisel kujul üsna mõttetu paberike, mis oma väidetavat eesmärki -- kaasata otsustamisse rahvasaadiku kaudu ka kõrgeimat võimu, s.o rahvast -- kindlasti ei teeni. Kui tegemist on juba kord äärmiselt tähtsate ettevõtetega, siis huvitav küll, millist riiklikku tähtsust omas selles nimekirjas esinenud Tallinna purjespordikeskus või Tallinnfilm. Kindlasti pole need ainukesed omasugused nimekirjas. Selliste ettevõtete esinemine aga tõestab ainult seda, et nimekirja sattumine oleneb suuresti sellest, kui suur on ettevõtte käepikendus teda haldavas ministeeriumis ja Toompeal, mitte aga tema strateegilisest tähtsusest Eesti riigile. Ning mis aitaks veel efektiivsemalt ettevõtte erastamist viivitada, kui otsustamise viimine poliitilistest ja isiklikest ambitsioonidest õhkuva 101-liikmelise riigikogu kätte.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.