17. november 1996 kell 22:00

Peaminister kinnitas strateegilised firmad

Peaminister Tiit Vähi kirjutas reedel alla strateegiliste ettevõtete nimekirjale, kinnitas valitsuse pressibüroo juhataja Juhan Kivirähk.

Strateegiliselt tähtsate ettevõtete nimekirja kuuluvad firmad, mille osa aktsiaid võib valitsus küll erastada, aga lõplikult saab neid erastada vaid riigikogu loal.

Strateegiliste äriühingute hulka kuulub viiest infrastruktuuriettevõttest neli, AS Tallinna Sadam, REst Eesti Telekom ümberkujundatav äriühing, RE Eesti Energia dispetshertalitus ja tehniline talitus, elektrienergia põhivõrgu baasil asutatavad aktsiaseltsid, REst Eesti Raudtee ümberkujundatav infrastruktuuri haldav äriühing.

Strateegiliste objektide hulgas on ka RE Eesti Lennujaamade Tallinna lennujaama baasil moodustatav äriühing ja RE Eesti Posti ümberkujundatav äriühing.

Nimekirjas on ka uudisteagentuur RAS Eesti Telegraafiagentuur, trükikoda AS Vaba Maa ja kirjastuse RE Perioodika baasil loodav äriühing, AS Eesti Loto, RE Eesti Viljasalv, RAS Eesti Seeme, RE Eesti Kaardikeskus ja keskkonnauuringute keskus ning aktsiaseltsid E-Arsenal ja Alara. BNS

Hetkel kuum