• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Soome Finnairi Euroopa-lennud kallinevad 15. detsembril kahe ning USA-lennud kolme protsendi võrra.
  Finnairi infoosakonna juhi Usko Määttä sõnul vastab Finnairi otsus rahvusvahelise õhutranspordi assotsiatsiooni (IATA) reedel Genfis langetatud otsusele.
  Maailma lennufirmad otsustasid möödunud nädalal tõsta nii piletihindu kui kaubavedude takse, kompenseerimaks lennukikütuse 40protsendilist kallinemist.
  Oktoobris maksis gallon lennukikütust 0,73 dollarit, ähvardades pärssida maailma lennundustööstuse väljumist kriisist. STARTEL-BNS
  1. jaanuaril 1997 alandab Venemaa rahvusvaheliste kõnedele praegusi kõrgendatud tariife, teatas Venemaa sideministeerium.
  Telefonisti vahendusel tellitavate rahvusvaheliste kõnede tariif alaneb tööpäevadel 8.00--20.00 umbes 70 protsendi võrra, öösel ja laupäeviti-pühapäeviti rakendatakse kõrgenduseta tariife.
  Automaatvõrku lülitatud abonentidele alanevad rohkem kui viie minuti pikkused rahvusvahelised kõned 20% võrra. RIA NOVOSTI-ETA
  Kaks kolmandikku soomlastest soovib referendumi korraldamist Euroopa Liidu majandus- ja rahaliiduga ühinemise küsimuses.
  Alla 30 protsendi küsitletuid leidis, et referendum pole vajalik, kuuel protsendil polnud seisukohta. STT-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.