Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EVEA Pank

  1989. aastal asutatud EVEA pank on Eesti vanim kommertspank, mille aktsiakapitalist kuulub 40% Shveitsi investeerimisgrupile Belesta. Möö-dunud aastal tegi pank mahukaid investeeringuid infrastruktuuri arendamiseks. EVEA pank teeb tihedat koostööd Eesti väikeettevõtluse assotsiatsiooniga, pakkudes selle liikmetele mitmeid soodustusi. Panga strateegia näeb ette väikeettevõtluse krediteerimist, tähelepanu pööratakse maaelu ja põllumajanduse arendamisele.
  EVEA pank on kuues Eesti kommertspank, mille aktsiad on jõudnud väärtpaberiturule. Esimene tehing, esialgu börsivälisel turul, tehti EVEA panga aktsiatega 8. novembril 1996. Üks aktsia maksis siis 10 krooni.
  nimi: EVEA panga aktsia
  ISIN kood: EE3100002874
  tüüp: lihtaktsia
  omandivorm: eraettevõte
  nimiväärtus: 10 kr
  aktsiate arv: 5 009 700
  aktsionäride arv: 758
  börsil noteeritud ei ole
  - EVEA pangal on praegu ligi 15 000 klienti, neist üle 75% eraisikud. Eraisikutele pakutakse soodsaid hoiuse intressimäärasid. Pangal on üle Eesti 12 sularahaautomaati, väljastatud on 2020 pangakaarti. Alates käesoleva aasta detsembrist on EVEA panga kaart kasutatav ka teiste Kaardikeskusega liitunud pankade automaatides. Tuleva aasta algusest saab kaarti kasutada ka maksekaardina.
  - EVEA panga aktsiaga on alates 8. novembrist kuni tänaseni registreeritud 19 tehingut. Aktsia hind on kõikunud 10 ja 13 krooni vahel. Tehingute kogumaht on olnud 727 798,0 krooni.
  - 12. novembril alustas EVEA pank kinnist aktsiaemissiooni kogumahus 5 miljonit krooni. 10kroonise nominaalväärtusega aktsia müügihind on 12 kr. Aktsiaid saavad märkida panga senised aktsionärid. Märkimisperiood kestab 25. novembrini.
  - Pangal on hetkel lisaks peapangale Tallinnas 10 filiaali üle kogu Eesti. Eelmise aasta lõpus töötas EVEA pangas 166 töötajat.
  - Oktoobri lõpu seisuga oli panga laenuportfell 135,92 mln krooni (kasv eelmise aasta lõpuga võrreldes 41,5%) ja hoiuseid oli pangas 243,52 mln krooni (+25,2%) suuruses summas.
  - Panga audiitoriks on audiitorfirma KPMG Estonia.
  - Lähikuudel taotleb EVEA pank om aktsia noteerimist Tallinna börsil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Fortum saab Uniperi tõttu 6 miljardit kahjumit
Saksamaa valitsus ja Soome firma Fortum sõlmisid septembris lepingu, mille kohaselt ostab Saksamaa Uniperi ära 0,5 miljardi euroga.
Saksamaa valitsus ja Soome firma Fortum sõlmisid septembris lepingu, mille kohaselt ostab Saksamaa Uniperi ära 0,5 miljardi euroga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Maailmakuulus landitootja kolibki tootmise Eestisse
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.