• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EVEA Pank

  1989. aastal asutatud EVEA pank on Eesti vanim kommertspank, mille aktsiakapitalist kuulub 40% Shveitsi investeerimisgrupile Belesta. Möö-dunud aastal tegi pank mahukaid investeeringuid infrastruktuuri arendamiseks. EVEA pank teeb tihedat koostööd Eesti väikeettevõtluse assotsiatsiooniga, pakkudes selle liikmetele mitmeid soodustusi. Panga strateegia näeb ette väikeettevõtluse krediteerimist, tähelepanu pööratakse maaelu ja põllumajanduse arendamisele.
  EVEA pank on kuues Eesti kommertspank, mille aktsiad on jõudnud väärtpaberiturule. Esimene tehing, esialgu börsivälisel turul, tehti EVEA panga aktsiatega 8. novembril 1996. Üks aktsia maksis siis 10 krooni.
  nimi: EVEA panga aktsia
  ISIN kood: EE3100002874
  tüüp: lihtaktsia
  omandivorm: eraettevõte
  nimiväärtus: 10 kr
  aktsiate arv: 5 009 700
  aktsionäride arv: 758
  börsil noteeritud ei ole
  - EVEA pangal on praegu ligi 15 000 klienti, neist üle 75% eraisikud. Eraisikutele pakutakse soodsaid hoiuse intressimäärasid. Pangal on üle Eesti 12 sularahaautomaati, väljastatud on 2020 pangakaarti. Alates käesoleva aasta detsembrist on EVEA panga kaart kasutatav ka teiste Kaardikeskusega liitunud pankade automaatides. Tuleva aasta algusest saab kaarti kasutada ka maksekaardina.
  - EVEA panga aktsiaga on alates 8. novembrist kuni tänaseni registreeritud 19 tehingut. Aktsia hind on kõikunud 10 ja 13 krooni vahel. Tehingute kogumaht on olnud 727 798,0 krooni.
  - 12. novembril alustas EVEA pank kinnist aktsiaemissiooni kogumahus 5 miljonit krooni. 10kroonise nominaalväärtusega aktsia müügihind on 12 kr. Aktsiaid saavad märkida panga senised aktsionärid. Märkimisperiood kestab 25. novembrini.
  - Pangal on hetkel lisaks peapangale Tallinnas 10 filiaali üle kogu Eesti. Eelmise aasta lõpus töötas EVEA pangas 166 töötajat.
  - Oktoobri lõpu seisuga oli panga laenuportfell 135,92 mln krooni (kasv eelmise aasta lõpuga võrreldes 41,5%) ja hoiuseid oli pangas 243,52 mln krooni (+25,2%) suuruses summas.
  - Panga audiitoriks on audiitorfirma KPMG Estonia.
  - Lähikuudel taotleb EVEA pank om aktsia noteerimist Tallinna börsil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.