20. november 1996 kell 22:00

Tallinna väärtpaberibörs oli eile hoos

Kolmapäev, 20. november, kujunes kindlasti paljude investorite unistustepäevaks, sest pea kõigi börsisüsteemis kaubeldavate aktsiate hinnad tõusid, vaid Pennu CT aktsia langes 0,05%, 92,0 kroonile.

Eriliselt oli põhjust rõõmustada kõigil Hoiupanga aktsionäride, sest vaatamata ennustustele, mis kõik nägid ette hinna mõningast langust, tegi Hoiupaga aktsia eile järsu hüppe üles, sulgemishind tõusis üleeilsega võrreldes 5,47%, 53,0 kroonile. Hoiupanga aktsia alustas päeva 49,85 krooni tasemelt, hakkas aga seejärel kiiresti tõusma. Enamus tehinguid tehti 1000aktsiaste pakkidena. Oli ka kaks suuremat, 10 000aktsiast tehigut. Kuna kiirele hinnatõusule ei eelnenud ühtegi tähtsat uudist, siis ilmselt põhjustas selle mõne suurema kohaliku või välisinvestori kasvanud huvi Hoiupanga aktsia vastu.

Börsi vabaturul paistis suure käibe (1,60 mln kr) ja korraliku hinnatõusuga (+1,4 %) silma Norma aktsia.

Kõik ÄP indeksite koosseisu kuuluvad aktsiad kallinesid. See kajastus otse loomulikult ka indeksites, viies nii üldindeksi kui ka pangasektori indeksi rekordilisele tasemel, vastavalt 346,02 ja 372,43 punktile.

Hetkel kuum