• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna väärtpaberibörs oli eile hoos

  Kolmapäev, 20. november, kujunes kindlasti paljude investorite unistustepäevaks, sest pea kõigi börsisüsteemis kaubeldavate aktsiate hinnad tõusid, vaid Pennu CT aktsia langes 0,05%, 92,0 kroonile.
  Eriliselt oli põhjust rõõmustada kõigil Hoiupanga aktsionäride, sest vaatamata ennustustele, mis kõik nägid ette hinna mõningast langust, tegi Hoiupaga aktsia eile järsu hüppe üles, sulgemishind tõusis üleeilsega võrreldes 5,47%, 53,0 kroonile. Hoiupanga aktsia alustas päeva 49,85 krooni tasemelt, hakkas aga seejärel kiiresti tõusma. Enamus tehinguid tehti 1000aktsiaste pakkidena. Oli ka kaks suuremat, 10 000aktsiast tehigut. Kuna kiirele hinnatõusule ei eelnenud ühtegi tähtsat uudist, siis ilmselt põhjustas selle mõne suurema kohaliku või välisinvestori kasvanud huvi Hoiupanga aktsia vastu.
  Börsi vabaturul paistis suure käibe (1,60 mln kr) ja korraliku hinnatõusuga (+1,4 %) silma Norma aktsia.
  Kõik ÄP indeksite koosseisu kuuluvad aktsiad kallinesid. See kajastus otse loomulikult ka indeksites, viies nii üldindeksi kui ka pangasektori indeksi rekordilisele tasemel, vastavalt 346,02 ja 372,43 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.