21. november 1996 kell 22:00

Maapank vajab keskpanga toetust

Eesti kommertspangad on selle aasta kümne kuu jooksul olnud edukad ning hoolsalt oma rahakappidesse kõlisevat kogunud. Hansapank pistis oktoobris puhaskasumina oma taskusse isegi 23,1 miljonit krooni.

Eesti edukate kommertspankade rivis tekitab aga endiselt muret Eesti Maapank. Ta on kahjumis ja seda juba aasta algusest saadik. Tõsi, mõnel kuul on maapankurid ka plusspoolel olnud, kuid kümne kuu järel on pank siiski miinustes. Maapanga mureks on see, et ta ei koonda endasse nii suuri ja rasvaseid kliente, kelle nimel mõni jõukam pank oleks nõus Maapanka oma hoole alla saneerimisele võtma. Mäletatavasti oli näiteks Hoiupank just seepärast nõus võtma endale Tööstuspanka, et viimase klientideks olid suured riigiettevõtted, näiteks Eesti Merelaevandus. Maapangal on oma roll pangandusturul olemas. Keskpank peaks aga siin oma toetava õla alla panema.

Hetkel kuum