• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere kombinaadi aktsia ei tohiks langeda

  Vaatamata väärtpaberispetsialistide arvamusele langes Rakvere lihakombinaadi aktsia hind reedel neljapäevaselt 5,82 kroonilt 5,7 kroonile. Kauplemist alustati reedel 5,65 kroonilt, mis päeva lõpuks kerkis 5,75 kroonile.
  Väärtpaberispetsialistide hinnangul kujundab Rakvere lihakombinaadi aktsia hinda turul nõudluse ja pakkumise vahekord, mis ettevõtte suhteliselt madalast turuväärtusest tingituna võib muutumisel põhjustada suuri hinnaliikumisi.
  Rakvere lihakombinaadi otsus majandustulemusi mitte avalikustada Hüvitusfondi Arenduse ASi juhataja Margus Uudami sõnul investorite kindlustunnet ei suurenda. Samas on aga suurinvestorid teinud ettevõttele suuri panuseid ning hindavad tema potentsiaali Eesti turul väga tugevaks.
  «Kui hind veel allapoole tuleks, siis näen, et suurinvestorid tugevdaksid oma positsioone veelgi,» ütles ta.
  Ühispanga analüütiku Urmas Simsoni ütlusel säilib edaspidi situatsioon, kus investorid lähtuvad investeerimisotsustes ettevõtte poolaasta tulemustest. Simsoni hinnangul ei ole karta, et investorid seostaksid majandustulemuste mitte avaldamist majandusnäitajate halvenemisega.
  Rakvere lihakombinaadi rahandusdirektor Teet Soorm ütles, et ettevõtte nõukogu otsus oli seotud audiitori ettekirjutusega vähendada ettevõtte aktsiakapitali 10%. Sellesisulise otsuse peaks aktsionäride üldkoosolek tegema 6. detsembri erakorralisel üldkoosolekul. Soormi sõnul ei kontrollinud vaheaudiitor bilansi poolt, vaid vaatas ainult omakapitali ja aktsiakapitali vastavust.
  «Me ootame ära aasta lõpu seisuga bilansi. Siis saame ülevaate, kas ettevõte on erastamisest suutnud möödunud aastaga oma bilansi puhastada ja probleemid likvideerida. Seejärel avaldame ka ettevõtte majandustulemused,» lisas Soorm.
  Teet Soorm ütles, et Rakvere lihakombinaadi aktsia hind peaks pärast aktsiakapitali vähendamise otsuse vastuvõtmist tõusma. «Aktsiatrend peaks kasvama, kuna aktsiate mass turul jääb vähemaks,» sõnas ta.
  Rakvere lihakombinaadi eelmise aasta kahjum oli 19,3 mln krooni. Selle aasta I poolaasta käive oli 249,1 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.