• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tubli, Kranich!

  Äripäev avaldab Heiki Kranichile tunnustust. Eelmisel nädalal eraldusid terad sõkaldest, reformierakond lahkus koalitsioonist ja tekkis selgepiiriline ja töövõimeline opositsioon. Peab nõustuma reformierakondlastega, et igal kannatusel on inimlik piir.
  Tunnustust väärib Kranich kui reformierakonna peaideoloog kahel, esmapilgul üksteisele ka vastukäival põhjusel. Esiteks seetõttu, et oravapartei pidas üle aasta vastu, tegeledes koalitsioonis peamiselt halvema ärahoidmisega. See ei ole just hiigelpreemiaid tõotav tegevus.
  Ning teiseks, pärast keskerakonna ja koonderakonna koostööleppe sõlmimist valis reformierakond kiiresti ja selgelt koalitsioonist lahkumise. Selle sirge-selja-valiku tegemisel oli oma tähelepanuväärne osa kindlasti Heiki Kranichil. Ilmselt oleks reformierakonnal koalitsiooni jäämisel muutunud jõudude ümberpaigutumise ehk keskerakonna koalitsioonitöösse sekkumise tõttu võimatuks halvema ärahoidmise taktika jätkamine. Erakonna maine oleks kõvasti devalveerunud.
  Tallinna linnakohtus on 1993. aastal pankrotistunud Lääne-Eesti Panga Haapsalu filiaali direktorina töötanud Kranichile esitatud viis süüdistust. Seni on suutnud sookurg (sks. der Kranich) kõik süüdistused tiibadelt raputada. Kohutprotsess linnakohtus jätkub tõenäoliselt alles järgmisel aastal. Kranich on saanud pärast pingelist aastat teenitud puhkuse, asudes vähem närvesööva opositsiooni ridadesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.